Opleidingen details CMF-Nederland

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Webinar Levensbegin – volop in beweging (ID nummer: 399773)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1,2 en 314-6-2020 t/m 5-6-2020

Het levensbegin is wetenschappelijk en technisch volop in beweging en staat deze kabinetsperiode ook politiek op de agenda. Middels het stimuleren van een ‘maatschappelijke kiembaandialoog’ en een dialoog over het kweken van menselijke embryo’s voor onderzoek wil het kabinet vragen rondom eventuele verruiming van de embryo-wet verder exploreren. De ontwikkelingen op dit gebied gaan in een rap tempo en hebben potentieel grote invloed op de geneeskunde van de toekomst. Van preventie van (genetische) aandoeningen tot het kweken van nieuwe organen.

De webinar zal bestaan uit twee onderdelen. In het eerste onderdeel van deze webinar zal René Fransen u bijpraten over de wetenschappelijke ontwikkelingen rond het levensbegin. In het tweede onderdeel zal Bert-Jan Heusinkveld ingaan op ethische vragen die deze technieken oproepen.

 

Leerdoelen

  • De deelnemer heeft een overzicht gekregen van de nieuwste ontwikkelingen in de wetenschap en technologie op het gebied van prenatale genetische diagnostiek en kiembaanmodificatie.
  • De deelnemer heeft inzicht gekregen wat potentiële mogelijkheden en beperkingen zijn van deze technieken als het gaat om toekomstige behandeling en preventie van (genetische) aandoeningen.
  • De deelnemer heeft zicht gekregen op de complexiteit van de vragen die aan de orde zijn bij de nieuwste mogelijkheden van medisch-technisch handelen met betrekking tot het begin van leven.
  • De deelnemer krijgt inzicht in hoe bepalend het ‘mensbeeld’ en visie op ‘kwetsbaarheid’ zijn voor de positie die men inneemt met betrekking tot het gebruik van genoemde medische technologieën.
  • De deelnemer krijgt een handreiking in het begeleiden van ouders die worstelen met ethische vragen rondom deze technieken. 
E-learning
40
leden van CMF-Nederland en A(N)IOS betalen een gereduceerd tarief, studenten zijn gratis. Zie https://www.cmf-webinar.nl voor een actueel overzicht
Tijd20:00 - 21:00
LocatieOnbekend
OpmerkingenHet betreft een webinar, te volgen via www.cmf-webinar.nl (na inschrijving en invullen van de machtiging)

CMF Nederland is de vereniging voor artsen en geneeskundestudenten, tandartsen en tandheelkundestudenten, die vanuit hun christelijke overtuiging hun medisch denken en handelen vorm willen geven.
De Molen 24
3994 DB
Houten
0631044924
Selecteer een bestand aub.