Opleidingen details Physio.boost

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Manuele technieken bij neurologische patiënten (ID nummer: 399721)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch1414-9-2020 t/m 31-12-2020

Nek- en rugklachten, schouderklachten, torticollis, kaakproblematieken,... een kleine opsomming van problemen die we vaak tegenkomen bij neurologische patiënten.

Graag neemt de lesgever u tijdens deze opleiding mee in het schetsen van het manueel therapeutisch kader en hoe we deze manuele therapie kunnen implementeren in onze behandeling van de neurologische patiënt.  Met veel enthousiasme reikt Lieselotte Van Bosch specifieke manuele technieken aan om zo de revalidatie van je patiënt te optimaliseren.

Kunnen we onze patiënten nog functioneler en pijnvrijer krijgen in de thuissituatie en tijdens ADL-activiteiten? Dit vraagstuk zal tijdens deze opleiding beantwoord worden door naast de core van de neurologische revalidatie ook belangrijke manuele technieken te leren kennen.

Naast de pure manuele therapie zullen we ook wat dieper ingaan op myofasciale therapie en analytische spierkrachttraining.

leerdoelen:

Meer inzicht verwerven in manueel therapeutische technieken.

Hoe passen we deze manueel therapeutische technieken toe binnen de volledige revalidatie van de patiënt.

Optimaliseren van jullie manuele technieken.

Opstellen van specifieke oefentherapie vanuit manueel therapeutisch oogpunt.

Lieselotte Van Bosch
Lieselotte Van Bosch is master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie met afstudeerrichting sportkinesitherapie (KU Leuven). In 2013 studeerde ze af aan de UGent als manueel therapeute.

Momenteel werkt Lieselotte in har eigen praktijk Move a LOT in Herk-de-Stad. Ze werkt hier samen met 5 therapeuten waarvan 2 zich specialiseren in de revalidatie van neurologische aandoeningen.

Van 2011 tot 2015 was Lieselotte werkzaam op de dienst dwarslaesie in het revalidatiecentrum campus Pellenberg van UZ Leuven. Daar werkte ze regelmatig met neurologische patiënten die ze behandelde met een manuele aanpak.

In de voorbije jaren specialiseerde ze zich verder in temporomandibulair joint (TMJ) disorders en hoog cervicale problematiek.
7
195
 
Tijd9:00 - 17:00
LocatieMechelen (BE) (Toon kaart)

Esdoornlaan 4
2820
Bonheiden
0497398640
Selecteer een bestand aub.