Opleidingen details Parnassia Groep
Congres "Als je begrijpt wat ik bedoel"- de juiste zorg op de juiste plaats (ID nummer: 399702)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing verpleegkundig specialisten424-11-2020 t/m 23-5-2022
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Er zijn verschillende presentaties en workshops voor verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten met als rode draad hoe bereik je: de juiste zorg op de juiste plek door de juiste professionals binnen de juiste tijd  (terug naar de bedoeling van ons werk)

Ben je als professional uitvoerder van het protocol, de norm en het format? Of ben je er om de goede dingen te doen in de praktijk? En hoe ga je om met de spanning daartussen?’ Welke plek hebben de hiërarchie en bureaucratie in een professionele organisatie? Wat is daarin de rol van de verpleegkundige? En wat is er nodig om de patiënt werkelijk tot de start van de oplossing te maken?
Inzichten krijgen in de patronen binnen de eigen organisatie.
Er zal worden ingegaan op beelden die we gezamenlijk maken en onderhouden ten aanzien van het vakgebied van de GGZ-verpleegkunde en de wijze waarop we hier als professionals instaan. Waar zijn deze beelden op gebaseerd en hoe realistisch zijn deze? Vervolgens zal aan de hand van een drietal onderwerpen worden geïllustreerd hoe we als verpleegkundige professionals het heft geheel in eigen hand kunnen nemen. Om zo ‘vanuit de bedoeling’ van ons vak te werken aan kwaliteit van zorg en behandeling.

Cognitieve fitness

Hoe worden binnen de GGZ zorgstandaarden en generieke modules ontwikkeld? Op welke wijze worden ervaringen van patiënten en naasten verbonden aan die van professionals? Hoe verhouden deze zich tot de wetenschap? Hoe geven standaarden en generieke modules kaders aan de praktijk van alle dag? Aan de ene kant de standaard en aan de andere kant de unieke patiënt met zijn ‘eigen’ hulpvraag; hoe ga jij daar mee om in de praktijk?
Tijdens deze workshop maak je kennis met GGZ standaarden en leer je hoe je deze toe kunt passen in de praktijk.
Wet verplichte GGZ:  met ingang van 1 januari 2020 is de wet verplichte GGZ in werking getreden. Deze wet vervangt de Bopz. De workshop bespreekt de rol van verpleegkundigen in de WvGGZ
Door middel van voorlichting en casuistiek inzichtelijk maken wat de posities van betrokken partijen (OM, gemeente, geneesheer directeur) en naasten (familie en vrienden) zijn in de WvGGZ in relatie tot de verpleegkundige rollen.
Familiebeleid: Welke deskundigheid heb je daarbij nodig?
Hoe maak je allen in de triade patiënt, familie en hulpverlener sterker?
De workshop 7 bronnen van werkplezier en goed presteren staat in dienst van het vergroten van werkplezier bij individuen en organisaties.
Het creëert bewustzijn op eigen beleving van werkplezier.
Het geeft richting hoe eigen werkplezier vergroot kan worden.
Leefstijl: de huidige tijden brengen op het gebied van vitaliteit veel nieuwe uitdagingen met zich mee.
Bekend zijn ontwikkelingen zoals digitalisering en robotisering - waardoor de snelheid van veranderingen in een razend tempo plaatsvinden. Deze ontwikkelingen vragen veel van ons mentaal en emotioneel vermogen. Ook worden we minder uitgedaagd ons lichaam fit te houden, met name door overvloed aan eten en bewegingsarmoede.
Hoe gaan we fit blijven in hoofd en lichaam, de juiste ontwikkeling doormaken en dit met plezier en motivatie te blijven doen?
Wat kun je verwachten in deze workshop? Bouwen aan betrokkenheid, motivatie, mentale en fysieke gezondheid: de medewerkers gaan zelf aan de slag.
Voor cliënten is zingeving een belangrijk thema, maar wanneer praten medewerkers over zingeving? (en wat doen we wanneer die in de knel komt?)
Wanneer je leert om je drijfveren in het leven en werk onder woorden te brengen, sta je steviger in je schoenen. Met het antwoord op de vraag: ‘waar doe ik het allemaal voor?’ leer je een heleboel over jezelf en over je eigen diepere motivatie.
Deelnemers leren eigen (voorheen) onbewuste drijfveren/zingeving onder woorden te brengen, worden sensitief voor zingevings-problematiek en dilemma’s in hun werk en leren in gesprek te gaan over thema’s rondom zingeving met elkaar.

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register ZorgprofessionalsVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
GGZVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
GGZ-agogenRegisterplein
Kwaliteitsregister V&VVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Maatschappelijk werkRegisterplein
1 2 3
 Deze scholingsactiviteit is geschikt voor Verpleegkundig Specialisten
Congres of symposium
0
11-5-2021
Tijd10:00 - 16:00
LocatieOegstgeest (NL) (Toon kaart)

Parnassia Groep

Parnassiagroep Afd. Leren & Ontwikkelen t.a.v. Accreditatiebureau Dadelplein 1
2552 DS
Den Haag
088-3577582