Opleidingen details SmartEducation - MovingSmart bvba

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

SMARTEDUCATION: Online opleiding - Posturale controle - Maarten Bossuyt (ID nummer: 399564)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch42-6-2020 t/m 31-12-2020

Voor neurologische patiënten is de opbouw van posturale controle een rode draad doorheen de revalidatie. Van de basis opbouw tegen de zwaartekracht tot en met de meest complexe balansoefeningen. Om te weten hoe dit te sturen hebben we een goed begrip nodig van wat posturale controle nu precies inhoudt. Posturale controle is in literatuur een containerbegrip voor een heel aantal processen die zich parallel afspelen bij ons en onze patiënten. 
 
In deze powertalk ga ik dieper in op wat de uitdagingen zijn van een goede posturale controle. 
Daarbij kijk ik welke systemen hiervoor van belang zijn. Zowel op vlak van waarneming, verwerking als uitvoering. 
Daarnaast bekijken we hoe we een therapie kunnen structureren vanaf de basis opbouw bij patiënten met een laag niveau als bij gevorderde patiënten. 
En dat vanuit uw kot!

Maarten Bossuyt is afgestudeerd in 2004 aan de KULeuven, specialisatie neurologische revalidatie. Na twee jaar werkervaring in Klinik Valens, Zwitserland, werkt hij als kinesitherapeut in het revalidatiecentrum van het Jessaziekenhuis in Herk-de-stad. Hij werkt er mee aan de revalidatie van patiënten met neurologische problemen en aan de optimalisatie van het zorgpad. Sinds 2016 is hij Bobath-docent en geeft hij verschillende cursussen op het vlak van neurologische revalidatie. Zijn interesse gaat uit naar het optimaliseren van de revalidatie bij neurologische patiënten. Dit door enerzijds de juiste voorwaarden te creëren als anderzijds de activiteiten te oefenen binnen een specifieke context.
2
69
 
Tijd09:00 - 11:00
LocatieOnbekend

SmartEducation is een voortrekker in postacademische vorming voor kinesitherapeuten en andere zorgverstrekkers. Ons opleidingsaanbod onderscheidt zich op vlak van kwaliteit, innovatie en beleving. SmartEducation stimuleert en ondersteunt gepassioneerde zorgverstrekkers die streven naar continue groei en optimale zorg.

Kamstraat 24
1750
Lennik
++3228966233
Selecteer een bestand aub.