Opleidingen details de Bode Nascholingen
Houd eens op met dat softe gedoe: GA LEIDEN! (ID nummer: 399102)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1 en 2524-11-2020 t/m 23-11-2021
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Eendaagse workshop

Veel medewerkers, collega’s en hulpverleners vinden het moeilijk om elkaar aan te spreken op lastig, afwijkend gedrag. Zowel in de meer traditioneel, hiërarchisch opgezette organisaties als bij zelfsturende (organiserende) teams. En wat doe je als men “ja” zegt maar “nee” blijft doen? Dan zul je als leidinggevende, maar ook als zelforganiserend team, moeten durven doorpakken. 

Maar ja, dat doe je toch niet, we zijn toch allemaal professionals die het beste voorhebben met patiënt en collega? Tijdens het middaggedeelte van deze workshop wordt stilgestaan bij wat doorpakken inhoudt en welke hulpmiddelen je daarbij ter beschikking hebt. 

Waarom deelnemen?

Deze workshop laat jou als leidinggevende/hulpverlener zien hoe je je medewerkers kunt helpen om eerst elkaar, volgens de Bode Methode (soft) aan te spreken op herhaald vervelend gedrag. Als de collega niets met de feedback doet, dan pas komen de medewerkers naar jou toe voor hulp. Aan jou om het laatste gedeelte van de Bode Methode ® (hard) in praktijk te brengen: het inzetten van acties en gezagsmiddelen. 

Wat levert het op?

De-escalatie van problematische situaties binnen het team en doordat de medewerkers de Bode Methode ® kunnen inzetten, ontwikkelen zij zich tot meer assertieve, zelfverzekerde en initiatief vollere medewerkers. Hoe je als leidinggevende/hulpverlener door kunt pakken zodat gedaan wordt wat is afgesproken.

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN)KNMG-GAIA
College voor Accreditatie Huisartsen (CvAH)KNMG-GAIA
Kwaliteitsregister tandartsen (KRT)Kwaliteitsregisters in de Mondzorg
Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG)KNMG-GAIA
Nederlandse Internisten Vereniging (NIV)KNMG-GAIA
1 2 3 4 5 6 7 8
(Meerdaagse) Nascholing
Bestand  
programma S1.docx29-4-2020 11:5113 KB
495
incl. lunch, consumpties en gelijknamig boek
de Bode Nascholingen is niet BTW-plichtig
Tijd09:30 - 16:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenUtrecht

Tijd09:30 - 16:00
LocatieHoofddorp (NL) (Toon kaart)
Opmerkingenhoofddorp

Tijd09:30 - 16:00
LocatieZwolle (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenZwolle

Tijd09:30 - 16:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenUtrecht

Tijd09:30 - 16:00
LocatieEindhoven (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenEindhoven

Tijd09:30 - 16:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenUtrecht

Tijd09:30 - 16:00
LocatieZwolle (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenZwolle

Tijd09:30 - 16:00
LocatieEindhoven (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenEindhoven

Missie
De Bode Nascholingen wil hulpverleners en medewerkers in de gezondheidszorg helpen hun communicatieve kennis om te zetten in communicatieve kunde opdat zij de doelstellingen op een daadkrachtige, vreugdevolle wijze kunnen realiseren.
 

De Bode Nascholingen onderscheidt zich door het feit dat de wortels van de twee vaste trainers in het bedrijfsleven liggen met als markt de “gezondheidszorg”. Zo kan de gezondheidszorg op een zakelijke (commerciële) wijze geanalyseerd en voorzien worden van gerichte, zakelijke adviezen en trainingen.

Uit onderzoek en uit gesprekken met de medische professie blijkt dat de meeste hulpverleners en medewerkers in de zorg vooral belangstelling hebben voor (geaccrediteerde) kleinschalige nascholingsbijeenkomsten. Het directe en persoonlijke contact tussen enerzijds de deelnemers onderling en de deelnemers en trainer anderzijds is hierbij van groot belang.

De Bode Nascholingen komt aan deze behoefte tegemoet en is daarvoor speciaal in 1997 voor de medische professie opgericht. De programma’s zijn kortdurende, interactieve bijeenkomsten die erop gericht zijn om uw vaardigheden, kennis en inzichten te vergroten. De Bode Nascholingen is geheel onafhankelijk van derden wat betreft de inhoud, onderwerpkeuze en organisatie.
 

Verkeersweg 15
3842 LD
Harderwijk
0341-434658