Opleidingen details Stichting DOKh

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

MIO training: Regie in eigen hand (ID nummer: 398601)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en) en/of MIO open inschrijving / accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Methodisch intercollegiaal overleg61-2-2021 t/m 31-1-2024

In de huidige maatschappij ervaren verloskundigen regelmatig dat het lijkt alsof hun handelen voornamelijk bestaat uit reageren. Reageren op vragen, verzoeken, problemen en soms eisen van cliënten, op die van collegae, van ketenpartners, van stagiaires, van audit-commissies, van de belastingdienst, van partners, kinderen, vrienden en familie. Kortom, kunnen kiezen (voor jezelf) lijkt onmogelijk. 

In bovenstaande situatie kan het een verademing zijn als je leert hoe je de regie over jouw (professionele) leven terug kunt krijgen in eigen hand. Om te weten op basis waarvan je vakmatig als verloskundige/zorgverlener jouw keuzes maakt is het nodig te weten wie je bent. Als mens. Als persoon.

Deze MIO biedt je daarom de gelegenheid stil te staan bij waar JIJ voor staat en waar JIJ voor gaat wat je inspireert en waar je energie van krijgt. Door daarnaar te kijken kom je uit op jouw kernwaarden die je kunnen helpen de regie in eigen hand te nemen bij de keuzes die je maakt, zodat je minder wordt geleefd en kunt zijn wie je echt wil zijn.
DOKh biedt u een reeks unieke MIO’s aan gericht op jouw welbevinden als persoon en daarmee als verloskundige, waarvan voorliggende MIO er één is naast de MIO Stressreductie en de MIO Visie op de toekomst. 

Tijdens de bijeenkomst stap je uit de waan van de dag om zelf de regisseur van je leven te worden. We gaan daartoe op speelse wijze verkennen wie je WILT zijn, wat je tegenhoudt, welke talenten je bezit en hoe je deze kunt inzetten bij het antwoorden op vragen, verzoeken en eisen. We putten hierbij uit inzichten, ideeën en ervaringen van Brene Brown, Dear to lead, braving the wilderness, Elizabeth Gilbert, Big Magic en Stephen Covey, De zeven eigenschappen van effectief leiderschap aangevuld met inzichten uit de mindfulness en de Acceptance and Commitment Theory (ACT).
 

225
Bijeenkomst
Nee
Hoofdniveau
MIO
Tijd09:00 - 13:00
LocatieUitgeest (NL) (Toon kaart)

DOKh organiseert nascholingen voor zorgverleners in de eerstelijn. Door middel van scholingen en projecten wil DOKh de kwaliteit van zorg bevorderen.

(IA06-120)

Robijnstraat 6
1812 RB
ALKMAAR
072-5279100
Selecteer een bestand aub.