Opleidingen details Stichting DOKh

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Online training: Omgaan met PBM in de kraamzorg (ID nummer: 398588)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
(2019 Categorie C) Scholing Verdieping algemene onderwerpen2,512-5-2020 t/m 11-5-2021
Scholing algemeen / overig (2016)2,512-5-2020 t/m 11-5-2021

Vanuit het KCKZ zijn richtlijnen en instructies beschikbaar over hoe kraamverzorgenden het beste om kunnen gaan met persoons beschermende maatregelen (PBM). Ondanks deze heldere richtlijnen kan het in de praktijk zoeken zijn hoe deze in te voeren in het dagelijks werk waarin contact zo belangrijk en dichtbij is.

Het kan best ingewikkeld zijn om te gaan met je eigen gevoelens van angst en onzekerheid. Daarnaast kan het ingewikkeld zijn om, naast je eigen gevoelens om te gaan met de veranderde relatie tussen jou en je cliënt? En hoe zou je cliënt het ervaren? Een aanstaand vader die op afstand moet blijven? Een pas bevallen vrouw een mondkapje opzetten? En mag je de baby nog wel in bad doen? Je kunt je zorgen maken om je eigen gezondheid, hoe ga je daarmee om? Volg je je eigen gevoel rekening houdend met de instructies of doe je precies zoals de instructies voorschrijven en negeer je je eigen behoefte aan meer beschermende of andere maatregelen?

In deze training richten we ons op vragen als: Hoe ga jij om met deze nieuwe instructies? Waar maak je je zorgen over? Wat vind je ingewikkeld en wat wil je leren van je collega kraamverzorgenden in deze bijzondere en wellicht ook verwarrende tijd?

Via een onlinebijeenkomst komen ieders vragen en behoeften aan bod, we leren van elkaars ervaring en praktijk wat ons meer inzicht en vertrouwen geeft. We beperken het aantal deelnemers op maximaal 10.

Kortom, een online bijeenkomst van 2 uur om elkaar een steuntje in de rug te geven!

Voorafgaand aan deze training maakt u een korte voorbereidingsopdracht aan de hand van de instructies van het KCKZ die u worden toegestuurd.

 Ik verklaar dat er evaluaties plaatsvinden en de resultaten worden benut voor de kwaliteitsverbetering van de scholing
80
Hoofdniveau
Welbevinden en veiligheid
Professionaliteit
Informatie en communicatie
Tijd19:00 - 21:00
Locatie Alkmaar (NL) (Toon kaart)

Tijd19:00 - 21:00
Locatie
OpmerkingenONLINE

DOKh organiseert nascholingen voor zorgverleners in de eerstelijn. Door middel van scholingen en projecten wil DOKh de kwaliteit van zorg bevorderen.

(IA06-120)

Robijnstraat 6
1812 RB
ALKMAAR
072-5279100
Selecteer een bestand aub.