Opleidingen details Faculteit Bewegings- en Revalidatiewetenschappen

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Permanente Vorming met Getuigschrift Relaxatietherapie bij kinderen en volwassenen 2020-2022 (1e jaar) (ID nummer: 398539)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch2418-9-2020 t/m 31-12-2021

Relaxatietherapie is een bijzondere behandelingsvorm binnen de kinesitherapie. Door middel van relaxatietechnieken wordt zowel op het niveau van het somatisch als het psychosomatisch (dis-) functioneren van de zorgvrager geïntervenieerd. Verschillende vormen van relaxatie worden aangeboden.

Relaxatieoefeningen worden niet alleen gegeven om stress te behandelen, maar zijn een wijdverbreid en veelgebruikt hulpmiddel voor een breed gamma van doelen. Zo is het doel van een behandeling om tekenen van spanning te herkennen en inzicht te krijgen in de manier waarop men met stress omgaat en betere manieren om die ongezonde stress om te buigen.” (Van Kampen & Vervaecke, 2014).

De permanente vorming met getuigschrift Relaxatietherapie bij kinderen en volwassenen is een twee jaar durende opleiding. De opleiding wordt georganiseerd na effectieve inschrijving van minstens 15 deelnemers.

De opleidingsduur is 2 jaar. De opleiding start steeds in september en eindigt in mei. Jaar 1 omvat 11 lesdagen. Jaar 2 omvat 9 lesdagen. De lessen worden steeds georganiseerd op vrijdagnamiddag, van 14u tot 20u.

 

Michel Probst
Tine Van Damme
Christophe Indigne
Maarten Van de Broek
Tinny Heyligen
Stan Verhaert
Karl Devreese
Suzanne Kempeneers
Tineke Verleyen
Melanie Surmont
Jeanine Gobyn
Marie-Catherine Monté
Chris Lenaerts
Bruno Ariens
Bieke Schotte
Noëlla Vosch
Lisa Note
Mark Liefhooghe
66
2400
 
Tijd14:00 - 20:00
LocatieKortenberg (BE) (Toon kaart)

Aan de Faculteit Bewegings- en Revalidatiewetenschappen van de KU Leuven worden verschillende opleiding aangeboden die u via onze permanente vormingswebsite kan raadplegen.

KU Leuven - Diensten FaBeR Permanente Vorming Tervuursevest 101 bus 1501
3001
Heverlee
016/329182
Selecteer een bestand aub.