Opleidingen details Stichting DOKh

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Omgaan met weerstand, angst en verslaving (ID nummer: 398232)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en) en/of MIO open inschrijving / accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Geaccrediteerde bij- nascholing65-10-2020 t/m 4-10-2023

In de verloskunde krijgt u te maken met allerlei verschillende mensen en situaties. Veel gesprekken zullen prettig en redelijk ‘als vanzelf’ verlopen. Andere gesprekken voelen wellicht meer aan als lastig, omdat het onderwerp niet eenvoudig is om bespreekbaar te maken of omdat een cliënt weerstand of ander gedrag vertoond waar u niet zo goed raad mee weet. Voorbeelden hiervan kunnen zijn: een extreem angstige cliënte (en / of partner), een verslaafde cliënte (roken, alcohol, drugs, etc.), u vermoedt dat er sprake is van huiselijk geweld, of een cliënte waar zich een medisch probleem aandient, zoals DG of een verhoogde RR, waardoor de cliënte tegen wil en dank patiënte wordt.

Verloskundigen verschillen in wat ze als ‘makkelijke’ en ‘lastige’ gesprekken ervaren. Weerstand, angst en verslaving worden echter door veel professionals als lastig ervaren; de interactie met uw cliënt zo optimaal mogelijk te laten verlopen is op zijn zachts gezegd uitdagend. Hoe dit zowel voor de cliënte, haar partner en uzelf op een heilzame manier te doen vergt mogelijk meer oefening en achtergrond kennis.

DOKh biedt deze praktische training omgaan met weerstand, angst en verslaving. De achtergrondinformatie betreffende verloskundige inhoud en de daarbij behorende richtlijnen, zorgafspraken etc. neemt u indien nodig, als voorbereiding op de training, door.

Tijdens de training wordt de theorie van omgaan met weerstand, angst en verslaving interactief met u besproken, toegesneden op de behoeften van de deelnemende verloskundigen (u kunt dus ook andere inhoudelijke thema’s aandragen) en krijgt u de gelegenheid om een gesprek te oefenen met een actrice.

200
Deelnemer
Nee
Hoofdniveau
MIO
Tijd09:00 - 13:00
LocatieGroningen (NL) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 11:00
Locatie Alkmaar (NL) (Toon kaart)

DOKh organiseert nascholingen voor zorgverleners in de eerstelijn. Door middel van scholingen en projecten wil DOKh de kwaliteit van zorg bevorderen.

(IA06-120)

Robijnstraat 6
1812 RB
ALKMAAR
072-5279100
Selecteer een bestand aub.