Opleidingen details Stichting WelZijn Kinderen

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

1000Dagen Coach® (ID nummer: 397791)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en) en/of MIO open inschrijving / accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Geaccrediteerde bij- nascholing1614-10-2020 t/m 13-10-2023
Overige deskundigheidsbevordering verloskundigen6014-10-2020 t/m 13-10-2023

De eerste 1000 dagen van een kind zijn de belangrijkste in de ontwikkeling van een kind. Deze dagen starten op het moment van de conceptie tot de leeftijd van 2 jaar. Een 1000dagen Coach® biedt de ouders verschillende handvatten om hun kinderen een prachtige en kansrijke start te geven.

Een 1000dagen Coach® is een coach die over de verschillende competenties en vaardigheden beschikt waarmee zij (toekomstige) ouders kan ondersteunen zich krachtiger te verbinden met hun kind. Deze verbinding tussen ouders en kind draagt bij aan een meer veilige hechting en kan daardoor op termijn (gedrags) problematiek bij het kind voorkomen.

Onderwerpen in de opleiding zijn: Hechting, babygebaren, Shantala babymassage, Diëtetiek, Spiegelgedrag en systemisch coachen, Epigenetica en Breinontwikkeling en primaire reflexen.

Leerdoel 1:
De student herkent de samenhang tussen de onderwerpen binnen de opleiding en integreert deze inzichten en verworven vaardigheden binnen het eigen werkveld.

Leerdoel 2: De student is op de hoogte van de belangrijkste elementen bij hechting en kan een plan van aanpak bieden. 
 
Leerdoel 3: De student kent de toegevoegde waarde van shantala babymassage, kan deze massage als beginnend beoefenaar toepassen en kan ouders hierover adviseren. 
 
Leerdoel 4: De student kent de meerwaarde van babygebaren en kan ouders begeleiden en doorverwijzen. 
 
Leerdoel 5: De student kan een voedingspatroon beoordelen, hierover adviseren en zo nodig doorverwijzen. 
 
Leerdoel 6: De student weet wat spiegelen precies is en de student heeft systemisch besef ontwikkeld. De student weet hoe dit in te zetten als professional.

Leerdoel 7: De student kent de biologische basisprincipes van epigenetica, kent het verband met sociaal emotionele gevolgen en snapt de implicaties voor de eerste 1000 dagen van een kind. 
 
Leerdoel 8: De student weet hoe het brein zich ontwikkelt, hoe de bewegingen zich ontwikkelen aan de hand van primaire reflexen en bewegingspatronen en de student weet waarom dit verbonden is met elkaar.

 

Het merk 1000dagen Coach® staat geregistreerd bij het Benelux merkenregister.

1990
Deelnemer
Nee
Bestand 
programma opleiding.pdf97 KB
Hoofdniveau
cursus / opleiding
Tijd10:00 - 17:00
LocatieBaarn (NL) (Toon kaart)

Tijd10:00 - 17:00
LocatieBaarn (NL) (Toon kaart)

Een 1000dagen Coach® is een coach die over verschillende competenties en vaardigheden beschikt waarmee zij (toekomstige) ouders kan ondersteunen zich krachtiger te verbinden met hun kind. Deze verbinding tussen ouders en kind draagt bij aan een meer veilige hechting en kan daardoor op termijn (gedrags) problematiek bij het kind voorkomen.

De opleiding tot 1000dagen Coach® is mede tot stand gekomen door de geconstateerde noodzaak van de Rijksoverheid om preventie te laten verlopen via de ouder-kindrelatie. Centraal in de visie van de Rijksoverheid en de Gezondheidsraad staat veilige hechting middels emotionele en fysieke beschikbaarheid van de ouders. De 1000dagen Coach® geeft hier op verschillende manieren vorm aan.

Opaal 18
1703CB
Heerhugowaard
0642717127
Selecteer een bestand aub.