Opleidingen details King nascholing

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Slaaptraining bij jongeren (ID nummer: 397733)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
K&J/OG herregistratie68-1-2021 t/m 7-1-2024
K&J/OG opleiding - behandeling 48-1-2021 t/m 7-1-2024
K&J/OG opleiding - diagnostiek28-1-2021 t/m 7-1-2024
K&J/OG opleiding - extra literatuurstudie18-1-2021 t/m 7-1-2024

Slaapproblemen zijn van invloed op het dagelijkse functioneren en kunnen de behandeling van psychische problemen veroorzaken, verergeren, in stand houden en belemmeren, en omgekeerd gaan psychische problemen en stoornissen meestal samen met slaapproblemen en -stoornissen. Om die reden is het belangrijk om slaapproblemen aan te pakken binnen de geestelijke gezondheidszorg. Jongeren in de puberteit zijn echter niet altijd enthousiast over de aangeboden hulpmiddelen om beter te gaan slapen. Wie wil er nou twee uur voor het slapen gaan niet meer naar een beeldscherm kijken? Veel hulpverleners lopen tegen dit probleem aan en de gespecialiseerde slaapklinieken hebben daardoor lange wachtlijsten. Er zijn jongeren die voldoende motivatie hebben om te veranderen en daardoor baat hebben bij algemene slaaphygiënetips, of voldoende verbetering ondervinden van een onlineprogramma. Er zijn echter ook veel jongeren bij wie dit onvoldoende effect heeft of die het niet voor elkaar krijgen om hun gedrag te veranderen. Het programma Mijn Slaap Plan is gebaseerd op een evidence-based behandeling bij volwassenen (Verbeek en Van de Laar 2014) en maakt gebruik van motiverende gespreksvoering om de jongeren geïnformeerd te laten overwegen om daadwerkelijk zelf stappen te ondernemen om beter te gaan slapen.

In de cursus leren de cursisten hoe ze jongeren (12-20 jaar) met een slaapproblemen kunnen helpen, waarbij gebruik wordt gemaakt van het werkboek MijnSlaapPlan.

Doelstelling

Cursisten kunnen na het volgen van de workshop direct in de praktijk aan de slag met MijnSlaapPlan.

academici en HBO-ers
Cursus
 Inleidend
12
16
ja
210
6
toetsing en evaluatie
Niet van toepassing
Bestand 
publieke deel.pdf61 KB
Hoofdniveau
Herregistratie KJ/OG
Registratie KJ/OG
Tijd9:30 - 16:45
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Hoge Kwaliteit postacademische nascholing voor een betaalbare prijs. Dat zijn de belangrijkste uitgangspunten van onze filosofie. Ben jij werkzaam als psycholoog of orthopedagoog in de Jeugdzorg, GGZ of in het onderwijs? Dan kun je bij ons terecht voor kwalitatief hoogwaardige én betaalbare cursussen.

De huidige ontwikkelingen binnen ons vakgebied stellen steeds meer eisen aan (na)scholing. Wij vinden dat een prima ontwikkeling, maar realiseren ons ook dat het behalen van aanvullende registraties tijdrovend en bovendien erg kostbaar is. Wij willen professionals in de jeugdzorg helpen om continu up-to-date te blijven en bieden daarom een breed aanbod aan van betaalbare cursussen en trainingen voor hulpverleners in de GGZ, jeugdzorg en onderwijs.

Sint Willibrordusdwarsstraat 4
1074XG
Amsterdam
0643438267
Selecteer een bestand aub.