Opleidingen details Stichting Interdisciplinaire Werkgroep Osteoporose
IWO vergadering (ID nummer: 397656)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing verpleegkundig specialisten222-4-2020 t/m 21-10-2021
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Op woensdag 22 april is er weer de IWO bijeenkomst, maar NIET in het Beatrix-gebouw te Utrecht, dit hangt uiteraard samen met de Corona-virus problematiek.

Het IWO-bestuur had uiteraard de keuze om het uit te stellen naar juni of najaar, maar het grote risico  daarvan is doublures met andere nascholingsactiviteiten die ook verzet zijn.

Daarom is gekozen voor een video-webinar, op 22 april van 19.00-21.00 uur, waarbij u vanuit huis of het werk kunt inloggen en zo het hele programma op uw laptop, telefoon of computer kunt volgen, geheel virus-vrij en wellicht in een comfortabele stoel!

Het is overigens onze bedoeling dat dit een eenmalige actie is en hopen u de volgende keer weer gewoon te ontmoeten, en vooraf en/of na afloop te kunnen spreken. Behalve wetenschap zijn de laagdrempelige contacten belangrijk bij IWO.

Op woensdag 22 april beginnen we met Prof. Dr. Joop van den Bergh, over het rapport rondom Zinnige Zorg: hoeveel DXA’s worden er in Nederland gemaakt na een fractuur, hoeveel onderzoek is er naar secundaire osteoporose? En ook, hoe kan het beter? Er is ruimte voor discussie en voor uw inbreng.

Ditmaal is de IWO-avond speciaal gericht op andere botziekten dan postmenopauzale osteoporose. We beginnen met Dr. Liesbeth Winter over sternoclaviculaire hyperostose; een aandoening die misschien helemaal niet zo zeldzaam is, maar wel herkend moet worden natuurlijk!

Daarna Dr. Hennie Raterman over door glucocorticoïden geïnduceerde osteoporose (GIOP); ook niet zeldzaam, maar de meest voorkomende vorm van secundaire osteoporose en nog steeds vaak onderbehandeld. Hij zal een nieuw algoritme voor diagnostiek en behandeling bij GIOP presenteren.

Tenslotte zal Prof. Dr. Willem Lems naar aanleiding van een drietal grote onderzoekingen, ingaan op de vraag of een tweetraps screening in de algemene bevolking op een verhoogd fractuurrisico met een (FRAX)vragenlijst en een DXA zinvol is.

Er wordt tijdens de webinar tijd ingepland voor discussie, immers “hoe meer vragen hoe geslaagder de avond”.

Tijd19:00 - 21:00
Locatie
Opmerkingennascholing via webinar

De stichting wil bijdragen aan projecten die tot doel hebben om osteoporose onder de aandacht te brengen van een groter medisch publiek. Het organiseren van wetenschappelijke bijeenkomsten over osteoporose maakt daar een belangrijk deel van uit.
p/a Striene 28
3299 WJ
MAASDAM
06-34133634