Opleidingen details Combinatie Jeugdzorg

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Blijvend vakbekwaam (ID nummer: 397608)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
K&J/OG herregistratie530-6-2020 t/m 29-6-2023
K&J/OG opleiding - overige taken2,530-6-2020 t/m 29-6-2023

‘Blijvend vakbekwaam’

Een praktijktraining voor J&G professionals in het toepassen van de beroepsstandaarden, morele oordeelsvorming en professionele autonomie.

Jij hebt de training beroepscode, werken met richtlijnen en tuchtrecht afgerond en bent daarmee de praktijk ingegaan. Je hebt nog meer ervaring als J&G professional en bemerkt dat de informatie die je hebt opgedaan weer langzaam wegebt.. 

Het moge duidelijke wezen: de kwaliteit van je werk staat of valt met de kwaliteit van de jeugd- en gezinsprofessionals. Dat klinkt logisch toch? Maar hoe geef je in de praktijk vorm aan het professionaliseringsproces samen met je collega’s?  Hoe blijf je ondanks een hoge werkdruk dichtbij, pas ik de beroepsstandaarden toe en blijf ik in gesprek over kernwaarden en de behoeften van de kinderen, jongeren en ouders waarvoor we werken.

In deze 1-daagse training verwerf je kennis en vaardigheden in de bedoeling, hoe toe te passen in je werk en consequenties van de professionalisering, als opvolger van de training beroepscode, werken met richtlijnen en tuchtrecht. Maar ook hebben we het over morele oordeelsvorming waarbij je wordt uitgenodigd om vraagstukken/dilemma’s uit de dagelijkse praktijk naar voren te brengen. Heb jij als autonoom professional momenteel de ruimte om te vernieuwen, om werk naar eigen inzicht uit te voeren en daarbij na te gaan hoe dit beter kan?

Leerdoel:
 

  • De professional is in staat om de beroepsstandaarden (beroepscode en richtlijnen) te betrekken bij het dagelijks werk; naar cliënten, ketenpartners, organisatie, beroepsgenoten en samenleving
  • De professional vormt een professionele identiteit om te kunnen omgaan met de autonome ruimte en verantwoordelijkheid die dat met zich meebrengt.
  • De professional kan reflecteren op praktijkvoorbeelden waarbij twijfel en/of een dilemma speelt
    en kan beoordelen of er op een juiste manier naar een besluit is toegewerkt. 
     
uitsluitend academici
Cursus
 Verdiepend
12
16
ja
5
toetsing en evaluatie
Deze 1-daagse training is bedoeld voor alle professionals die werken met de beroepsstandaarden Jeugdhulp en die de verdiepingstraining Beroepsethiek (training Beroepscode, werken met richtlijnen en tuchtrecht) hebben gevolgd
Hoofdniveau
Herregistratie KJ/OG
Registratie KJ/OG
Tijd09:30 - 15:30
LocatieVeldhoven (NL) (Toon kaart)

Jeugdzorgaanbieder in Zuid- Oost Brabant

Nuenenseweg 4
5631KB
Eindhoven
Postbus 1078
5602 BB
Eindhoven
0402451945
Selecteer een bestand aub.