Opleidingen details RINO Groep Utrecht

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Applicatiecursus psychopathologie, diagnostiek en indicatiestelling voor psychotherapeuten (ID nummer: 397313)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Bij- en nascholing4230-9-2020 t/m 29-9-2021

In antwoord op de ontwikkelingen in het beroep psychotherapeut wordt vanaf 2016 het aantal uren psychopathologie, diagnostiek en indicatiestelling aangeboden in de opleidingen tot psychotherapeut. Voor psychotherapeuten die sinds 2005 hun opleiding hebben gevolgd of volgen bij de Stichting PDO-GGZ Utrecht of Leiden/Rotterdam (RINO Groep) en deze onderwerpen op het nieuwe niveau willen beheersen, is er deze aanvullende cursus. De cursus is met name gericht op de onderwerpen psychopathologie, algemene diagnostiek en het diagnostiekproces. Op basis van deze cursus in combinatie met jouw psychotherapie-opleiding kun je voldoen aan de cursorische (her)registratie-eisen op het gebied van diagnostiek van het Kwaliteitsregister Psychotherapie van de NVP.

Wat leer je?

Je hebt kennis van het diagnostische proces rond psychopathologie en beheerst deze: van beschrijven naar benoemen, naar begrijpen.

uitsluitend academici
Cursus
 Inleidend
 Verdiepend
11
14
1595
42
toetsing en evaluatie
ja
Psychotherapeut BIG
Type cursus/nascholing (1 jaar) tarief €185,- (excl. BTW)
 Ja
Tijd14:00 - 21:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

De RINO Groep is een maatschappelijk betrokken organisatie. Met onze ruim 90 medewerkers organiseren we opleidingen, trainingen en congressen voor professionals die werken met mensen met een psychische kwetsbaarheid. Dit doen we in nauwe samenwerking met onze docenten en diverse samenwerkingspartners.

Oudenoord 6
3511 BS
UTRECHT
(030) 230 84 50
Selecteer een bestand aub.