Opleidingen details RINO Groep Utrecht

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Diagnostiek en behandeling van gecompliceerde rouw (ID nummer: 396985)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Nascholing psychiatrie119-9-2020 t/m 21-4-2022

Een ernstig verlies slaat een wond, die gelukkig in de meeste gevallen ‘vanzelf’ heelt: met vallen en opstaan, met afzien en volhouden, met steun van familie en vrienden. Maar soms heelt de wond niet: een persoonlijkheidsstoornis zit in de weg, de cliënt verdraagt de pijn nauwelijks, of kan er juist geen afstand van doen. De cliënt weigert het verlies onder ogen te zien, of de rouw vormt een alibi voor probleemgedrag. Een rouwproces kan op vele manieren ontsporen of stagneren; er is dan sprake van gecompliceerde rouw, en de behandelaar staat voor de opgave om het vastgelopen proces weer in beweging te krijgen. Deze cursus biedt handvatten voor het werken met deze problematiek.

Wat leer je?

Je wordt vertrouwd gemaakt met de psychodynamiek van de verschillende vormen van gecompliceerde rouw. Vanuit een theoretisch kader leer je de verschillende patronen herkennen, plaatsen en behandelen. Voor ieder van de verschillende vormen van gecompliceerde rouw worden specifieke behandelstrategieën besproken. Er zal ook steeds aandacht zijn voor de therapeutische relatie en de grondhouding van de therapeut.

(Meerdaagse) Nascholing
560
incl. digitale literatuur en lunch, excl. boek (ongeveer € 65)
Hoofdniveau
Psychotherapie en Psychiatrie
Tijd9:30 - 16:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

De RINO Groep is een maatschappelijk betrokken organisatie. Met onze ruim 90 medewerkers organiseren we opleidingen, trainingen en congressen voor professionals die werken met mensen met een psychische kwetsbaarheid. Dit doen we in nauwe samenwerking met onze docenten en diverse samenwerkingspartners.

Oudenoord 6
3511 BS
UTRECHT
(030) 230 84 50
Selecteer een bestand aub.