Opleidingen details Vereniging Arts en Leefstijl

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Bewegen als medicijn bij Diabetes (ID nummer: 396906)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1,2 en 3229-6-2020 t/m 28-6-2021

Tijdens deze scholing informeert Bas van de Goor je over het programma van de Nationale Diabetes Challenge (NDC) waar mensen met (pre-) diabetes worden uitgedaagd om in beweging te komen. Met als doel de leefstijl en gezondheid van mensen (met diabetes) te verbeteren. NDC is een effectieve wandelinterventie van de Bas van de Goor Foundation, waarbij in samenwerking met de wijk mensen laagdrempelig worden gestimuleerd om  in beweging te komen naar een betere kwaliteit van leven. De NDC is in 2019 door het RIVM als erkende beweeginterventie (niveau goed onderbouwd) geregistreerd.

Ook leer je dat de NDC niet alleen positieve effecten heeft bij de deelnemers, maar ook zorg-, sport- en welzijnsprofessionals veel oplevert.

Gedurende de Nationale Diabetes Challenge is er grootschalig onderzoek verricht naar de effecten van het wandelen, door onder andere prof. dr. Henk Bilo (Isala Ziekenhuis) en medisch psycholoog dr. Sasja Huisman (Leids Universitair Medisch Centrum). Dat onderzoek richtte zich zowel op de kwaliteit van leven van de deelnemers als naar de gezondheidseffecten van de challenge. Tijdens de scholing presenteert Henk Bilo de resultaten van het onderzoek.

Welke vragen worden beantwoord:

  • Wat is het belang van bewegen/wandelen op chronische ziekten?
  • Wat is nodig om mensen in beweging te krijgen?
  • Wat is het succes van de Nationale Diabetes Challenge?
  • Wat zijn de resultaten: de wetenschappelijke onderbouwing van ‘Bewegen als medicijn bij DMT2’?
  • Wat zijn de ‘bij-effecten’ van bewegen?
(Meerdaagse) Nascholing
95
€ 95,- niet-leden, € 75,- leden Vereniging Arts en Leefstijl
Tijd20:00 - 21:30
Locatie Utrecht (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenOnline webinar

Tijd20:00 - 22:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)
Opmerkingenonline webinar

De Vereniging voor Arts en Leefstijl is opgericht voor artsen en zorgprofessionals. Ze richt zich erop om het bewustzijn over de effecten van voeding en leefstijl te vergroten, kennis en vaardigheden aangaande voeding en leefstijl te verbeteren, en wetenschapplijke inzichten daaromtrent te delen. Ze wil artsen en zorgprofessionals ondersteunen om de brug te slaan tussen kennis en de daadwerkelijke toepassing ervan in de praktijk.

De Vereniging Arts en Leefstijl vestigt de aandacht op voedings- en leefstijlinterventies (zowel preventief als curatief), om zo de gezondheid en het welzijn van patiënten te verbeteren, en om de medicalisering en kosten in de zorg drastisch te verminderen.

Vereniging Arts en Leefstijl Jaarbeurs Innovation Mile Beatrixgebouw - 6e verdieping Jaarbeursplein 6
3521 AL
Utrecht
0624885498
Selecteer een bestand aub.