Opleidingen details ICZO vzw

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

ICZO - Bewegend mobiliseren (ID nummer: 396323)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch1210-10-2020 t/m 31-12-2020

Mobilisation with movement

Heup, knie, enkel en voet

 

Inleiding

Mobilisatie technieken van Brian Mulligan betekenden in de Jaren 90 een ware revolutie in de manuele therapie. Het gebruiken van een externe weerstand op een bepaalde richting van actief bewegen was iets nieuws. Ook het gebruik van een pijnloze techniek met een onmiddellijk resultaat in mobiliteit en pijnvermindering is tot op de dag van vandaag geniaal te meer dat er ook nog een langdurig effect is naar deze verbetering. Deze workshop laat je toe te proeven van de technieken van de knie, enkel en de voet.

 

Mobilisaties van gewrichten worden in verschillende concepten op verschillende manieren gebruikt. Over het algemeen worden mobilisaties door de therapeut passief uitgevoerd met het doel verklevingenlos te maken en daardoor de beweeglijkheid van het gewricht te verbeteren of te herstellen. 

Klinische experimenten tonen aan dat gewrichtsklachten van perifere gewrichten in veel situaties effectiever en veel subtieler kunnen   opgelost worden   

Bij scharniergewrichten (pols,knie elleboog etc.) wordt spectaculaire vooruitgang   geboekt door de translatietechniek voornamelijk loodrecht op de bewegingsrichting uit te voeren en deze te combineren met een actieve beweging van de patiënt. Na het tijdperk van het passief mobiliseren en het activeren van de patiënt d.m.v. training lijkt het combineren van die twee behandelopties een logische stap in de behandeling van klachten aan het bewegingsapparaat.

Na het volgen van deze workshop:

Ken je de principes van Mulligan’s MWM (mobilisation with movement)

Kan je de basistechnieken uitvoeren

Ken je de indicaties van de methode

Kan je ruimer denken in het gebruik van je mobilisaties

Ken je pijnverminderende technieken voor de Heup, knie, enkel en de voet

Pollet Peter
6
165
 
Tijd09:30 - 16:30
LocatieAntwerpen (BE) (Toon kaart)

ICZO heeft een ruim aanbod aan trainingen en cursussen, voor diverse (para)medische en medisch opgeleide doelgroepen.

* ICZO richt zich op de gezondheidssector van medici en paramedici die zich verder wensen te specialiseren en bij te scholen binnen hun eigen beroep.
* ICZO biedt permanente vorming, nascholingen, cursussen aan, zoals taping, Pilates, manuele therapie, stabilisatieoefeningen, zachte haken technieken, ..
* ICZO zorgt voor een "breed-spectrum" aanbod en staat open voor alle initiatieven

Mandenmakersstraat 15
9700
Oudenaarde
055 456120
Selecteer een bestand aub.