Opleidingen details SmartEducation - MovingSmart BV

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

SMARTEDUCATION: Skillslab Manuele Therapie Extremiteiten (bovenste quadrant) – Ruud Schuitemaker (ID nummer: 395408)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch1411-12-2020 t/m 31-12-2020

Inhoud van de cursus : 

In deze praktijkvaardigheidscursus ‘Manuele Therapie Extremiteiten bovenste quadrant’ demonstreert Ruud Schuitemaker onderzoeks- en behandeltechnieken met betrekking tot
– de verschillende regio’s van de bovenste extremiteit: de schoudergordel (Glenohumeraal, CTO, ribben), de elleboog, de pols, hand, en vingers
– de verschillende myofasciale bindweefselsystemen van de bovenste extremiteit

Na elke demonstratie is er uitgebreid tijd om de techniek te oefenen onder de deskundige begeleiding van de docent. Natuurlijk krijgt u de kans om zelf met vragen te komen over bepaalde technieken. Of misschien wilt u weten wanneer welke techniek het meest geïndiceerd is. Bent u bekend met de “24 uur regel” als evaluatiemiddel voor uw interventies? Kortom, u wordt tijdens deze cursus overspoeld met handige “tips & tricks” van een ervaren docent met zeer veel klinische ervarning met betrekking tot de bovenste extremiteit.

Leerdoelen : 

Na het volgen van de cursus heeft de kinesitherapeut met betrekking tot de bovenste extreminiteiten.
• de laatste kennis verworven over belangrijke vaardigheden (skills) voor de kinesitherapeut (lichamelijk onderzoek, mobiliseren en oefenen)
• vaardigheidstraining gehad in de belangrijkste interventies (onderzoek- en behandeltechnieken)
• ruim voldoende mogelijkheid gehad om met vragen op het gebied van vaardigheden naar voren te treden
• bestaande kennis en vaardigheden bijgeschaafd
• nieuwe kennis en vaardigheden opgedaan
• kennis over de 24 uur regel om de gevolgen van uw interventies (beter) te evalueren

Studiemateriaal: hand-outs. Alle tijdens deze cursus gedemonstreerde technieken (ook de wervelkolomtechnieken) worden uitgebreid beschreven in het leerboek Extremiteiten, druk 11. Daarbij worden de technieken door de auteurs (Egmond en Schuitemaker) op video gedemonstreerd. De video’s zijn toegankelijk op de bij dit boek behorende website.

 

Doelgroep van de cursus : Kinesitherapeuten, manueel therapeuten, sportkinesitherapeuten en osteopaten.

Inbegrepen : Syllabus, lunch en koffiepauzes

Ruud Schuitemaker is fysiotherapeut, manueel therapeut, docent manuele therapie en auteur van het boek ‘Extremiteiten, manuele therapie in enge en ruime zin, 2014’. Hij is medeoprichter van het Schoudernetwerk regio Amsterdam (SNA) dat deel uitmaakt van Schoudernetwerken Nederland (SNN). Hij is eigenaar van een groepspraktijk te Amsterdam die gespecialiseerd is in schouder-, heup en kniepathologie (www.fysio.net), waar hij werkzaam is als manueel therapeut. Ruud is actief als docent sinds 1981 en is onder andere gewezen docent bij het SOMT (Stichting Opleiding Manuele Therapie). Momenteel verzorgt hij in samenwerking met Dick Egmond na- en bijscholingscursussen voor fysiotherapeuten en manueel therapeuten in Nederland, België en Duitsland en geeft hij sinds 2006 als gastdocent colleges manuele therapie voor IFAMT, Duitsland. Sinds 2010 geeft hij gastlessen aan de Master Musculoskeletaal van de Saxion Hogeschool Twente. Ruud is een zeer boeiende en animerende docent die zijn excellente expertise binnen zijn vakdomein op een aangename manier kan overbrengen. Zijn ervaring in de behandeling van heup- en schouderklachten is van onschatbare waarde.

Ruud Schuitemaker is fysiotherapeut, manueel therapeut, docent manuele therapie en auteur van het boek ‘Extremiteiten, manuele therapie in enge en ruime zin, 2014’. Hij is medeoprichter van het Schoudernetwerk regio Amsterdam (SNA) dat deel uitmaakt van Schoudernetwerken Nederland (SNN). Hij is eigenaar van een groepspraktijk te Amsterdam die gespecialiseerd is in schouder-, heup en kniepathologie (www.fysio.net), waar hij werkzaam is als manueel therapeut. Ruud is actief als docent sinds 1981 en is onder andere gewezen docent bij het SOMT (Stichting Opleiding Manuele Therapie). Momenteel verzorgt hij in samenwerking met Dick Egmond na- en bijscholingscursussen voor fysiotherapeuten en manueel therapeuten in Nederland, België en Duitsland en geeft hij sinds 2006 als gastdocent colleges manuele therapie voor IFAMT, Duitsland. Sinds 2010 geeft hij gastlessen aan de Master Musculoskeletaal van de Saxion Hogeschool Twente. Ruud is een zeer boeiende en animerende docent die zijn excellente expertise binnen zijn vakdomein op een aangename manier kan overbrengen. Zijn ervaring in de behandeling van heup- en schouderklachten is van onschatbare waarde.
7
270
 
Tijd09:00 - 17:00
LocatieGent (BE) (Toon kaart)

SmartEducation is een voortrekker in postacademische vorming voor kinesitherapeuten en andere zorgverstrekkers. Ons opleidingsaanbod onderscheidt zich op vlak van kwaliteit, innovatie en beleving. SmartEducation stimuleert en ondersteunt gepassioneerde zorgverstrekkers die streven naar continue groei en optimale zorg.

Sluisstraat 79
3000
Leuven
+32468029719
Selecteer een bestand aub.