Opleidingen details Praktijk voor Zachtjes Balen

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Zachtjes Balen, 10 mentaliseren bevorderende interventies in gezinnen door middel van spel met Toontje schildpad (ID nummer: 395342)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Beroepsspecifieke bij- en nascholing vooraf geaccrediteerd817-11-2020 t/m 16-11-2021

Training Zachtjes balen, 10 mentaliseren bevorderende interventies in gezinnen mbv spel met Toontje schildpad:

Met behulp van een schildpad handpop leren therapeuten te interveniëren zodat ouders en kinderen in een sfeer van ontspanning in verbinding kunnen blijven als het lastig is. Spelenderwijs staan ouders en kinderen met de schildpad stil bij alledaagse frustraties. Specifieke interventies worden aangeleerd om de window of tolerance te vergroten en arousal te verlagen zodanig dat ouders en kinderen beter instaat zijn om elkaar te begrijpen en op elkaar af te stemmen. 

Bedoeld voor: Therapeuten die reeds eerder de basis trainingsdag van 'Zachtjes Balen, regulatie van oplopende spanning en boosheid door middel van spel met Toontje schildpad' hebben gevolgd en voor therapeuten die reeds werken met de interventies van schildpad-handpop Toontje.

Doel: Vaardigheden in handen krijgen om gezinnen te leren om veilig in verbinding te blijven als de spanning en de emoties oplopen. Leren faciliteren dat de veilige contactvolle relatie tussen ouder en kind verstevigd.

Vaktherapeuten, gezinstherapeuten, psychologen, pedagogen, psychiaters
7
Ja
2
Bestudering van
1. de consensus based module en zelf onderzoek opdrachten over omgang met onzekerheid, frustraties.
Consensus Based module 'Zachtjes balen met Toontje’ uit de data bank van de FVB dient gelezen te worden. Deze dramatherapeutische module heeft als doel om de regulatie van oplopende spanning en boosheid bij frustratie van het kind te bevorderen in gezinnen waar regelmatig sprake is van onveilige, afwijzende hechtingsinteracties. Onder begeleiding van een dramatherapeut leren ouders en kinderen met behulp van een schildpadhandpop positieve momenten met elkaar beleven en samen verkennen wat veilig gezondgedrag is bij oplopende spanning en boosheid. De toevoeging van de handpop genereert een houding van plezier, ontspanning, geduld en compassie waardoor de onderlinge communicatie op ontspannen wijze kan worden onderzocht.Het programma is laagdrempelig, beeldend en ervaringsgericht.

2. Mentaliseren bevorderende therapie in relaties en gezinnen. Door: Nicolle muller en Coriene ten Kate. Systeemtherapie. jaargang 20 nr 3, september 2008

3. Module 3 Zachtjes Balen met Toontje : Grip krijgen op verstandig baalgedrag. Mentaliseren bevorderende dramatherapie in gezinnen met behulp van Toontje. Door Martijn Hell. april 2015. Praktijk voor zachtjes balen.

4..Mentaliseren bevorderende interventies bij module 3 van Zachtjes balen met Toontje. Martijn Hell. maart 2015. Praktijk voor Zachtjes balen.

Deelnemers hebben de basistraining Zachtjes Balen gedaan

Van de deelnemers wordt verwacht dat zij al over basiskennis rondom mentaliseren beschikken.
249
grote vroegboekkorting en duo korting mogelijk
Hoofdniveau
Danstherapie
Dramatherapie
Muziektherapie
Psychomotorische kindertherapie (PMKT)
Psychomotorische therapie (PMT)
Speltherapie
Beeldende therapie
Tijd10:00 - 17:00
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

De Praktijk voor Zachtjes Balen verzorgt trainingen voor professionals over regulatie van oplopende spanning en boosheid bij frustratie van het kind. Tevens worden er trainingen gegeven in het leren werken met de consensus Based module: Zachtjes balen met Toontje schildpad: Een speelse ouderkind behandeling  gericht op het verstevigen van de emotie regulatie vaardigheden binnen een gezin met jonge kinderen. 

Bogortuin 16
1019 PP
amsterdam
Sumatrakade 453
1019 PP
Amsterdam
06 2464 3333
Selecteer een bestand aub.