Opleidingen details Kienhorst & van den Bout

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Cognitieve therapie ’in de diepte’ (deel 2) (ID nummer: 395014)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
VGCT- Vervolgcursus - contacturen2530-9-2020 t/m 29-9-2021

Deze cursus is bedoeld voor degenen, die eerder de Vervolg- en/of Nascholingscursus “Cognitieve therapie ‘in de diepte’: werken aan kerncognities” hebben gevolgd.   

Binnen Cognitieve Therapie (= CT) valt een onderscheid te maken tussen benaderingen die ‘oppervlakte’-cognities pogen te beïnvloeden en benaderingen waarin meer fundamentele cognities worden geïdentificeerd en bewerkt. In deze cursus valt de nadruk sterk op het laatste, vandaar de benaming ‘Cognitieve therapie in de diepte’. De nadruk valt op het aanleren van algemene, ‘stoornis-overstijgende’ (oftewel ‘transdiagnostische’) cognitief-therapeutische vaardigheden, die ‘diepere lagen’ van de persoon(lijkheid) raken. Anders dan de benaming Cognitieve Therapie doet vermoeden, worden wezenlijke veranderingen pas bereikt door een samenspel van cognitieve, gedragsmatige, verbeeldingsgerichte en emotieve/experiëntiële technieken. Verstandelijke veranderingen worden pas echte veranderingen worden als er een ‘corrective emotional experience’ optreedt.
Omdat de uitgangspunten van CT betrekkelijk eenvoudig zijn, lijkt het een therapeutische methode die gemakkelijk aan te leren is. Dit blijkt echter telkens een misvatting te zijn: de therapeutische toepassing van CT is complex. Dit gezegd zijnde, kan de deelnemer na afloop van de cursus (toch) in staat worden geacht (= doel van de cursus) om bij de meeste cliënten met psychische klachten (zowel As-I als As-II) CT te kunnen toepassen. Hierbij geldt uiteraard dat verdere verdieping en vooral het in de therapeutische praxis beoefenen van CT noodzakelijk is om een effectieve cognitief therapeut te worden.

uitsluitend academici
Cursus
 Verdiepend
10
14
 ja
875,-
25
toetsing en evaluatie
CRKBO
Basiscursus CGT en vervolgcursus CT 'in de diepte' (die nu zou kunnen worden aangeduid als deel 1)
Hoofdniveau
CGt Vervolgcursus
CGt bij-/nascholing
Tijd10:00 - 17:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Sinds 25 jaar wordt door "Kienhorst & van den Bout" nationaal en internationaal post-academische cursussen, trainingen en workshops gegeven ten behoeve van psychiaters, psychotherapeuten en psychologen werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg.
De belangrijke inhoudsgebieden zijn cognitieve psychotherapie, preventie van en omgaan met suïcidaal gedrag, en verlies- en traumaverwerking

De Hoek 10
9466 PD
Gasteren
+31592231206
Selecteer een bestand aub.