Opleidingen details Rethink Foundation

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Darmgezondheid bij de zwangere vrouw; gevolgen voor het pasgeboren kind (ID nummer: 394903)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en) en/of MIO open inschrijving / accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Geaccrediteerde bij- nascholing628-3-2020 t/m 27-3-2021

Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat de vaginale flora zich voorbereidt op de bevalling. De hoeveelheid en diversiteit van de bacteriën in het microbioom van de vagina verandert significant tijdens de zwangerschap en bepaalt zelf in belangrijke mate de kans op vroeggeboorte. Iets onverwachter lijkt het dat ook het darm microbioom belangrijke wijzigingen ondergaat tijdens de zwangerschap en dit de ontwikkeling van het immuunsysteem van het kind kan beïnvloeden.

Dit seminar zal focussen op de verschillende microbiomen bij de zwangere vrouw en het belang van de initiële kolonisatie bij de pasgeborene. Naast de invloed van de bevallingswijze komen ook andere factoren aan bod die mee de immuniteit van het kind zullen bepalen en dit zowel op korte als op de lange termijn.

De mens en zijn bacteriën’

Je ziet ze niet, maar ze zijn er in grote mate, bacteriën. Alle delen van ons lichaam die met de buitenwereld in contact staan worden bevolkt door miljarden bacteriën; de huid, de longen, je mond en vooral je darmen zitten er vol mee. Gemiddeld draagt ieder van ons tussen de een en twee kilo bacteriën met zich mee en deze zitten er niet voor niets. Ze vormen een barrière tegen ziekmakende bacteriën, maar voorzien ons ook van voedingsstoffen die we zelf niet aan kunnen maken en produceren stoffen die van invloed zijn op onze gezondheid. Daarmee spelen ze een cruciale rol in ons welbevinden. Gaat het niet goed met de bacteriële populatie in en om ons, dan heeft dat onmiddellijk effect op onze gezondheid en hoe we ons voelen. 

Leerdoelen:

Men is in staat het verschil in microbiomen te kunnen toelichten en te kunnen aangeven wat bijdraagt aan de veranderingen daarvan mede gedurende de zwangerschap.

Men kan een zwangere vrouw preventief ondersteunen met natuurlijke stoffen en voedingsadvies

Men leert via welke methode bepaald kan worden welke bacteriën er in de microbiota aanwezig zijn.

Tevens leert men via welke mechanismen deze bacteriën de gezondheid beinvloeden.

Men begrijpt hoe deze bacterien in de darmen terecht komen

Men kan praktisch toelichten wat de invloed van voeding is en wat de invloed van de maternale darmflora is op het kind, in relatie tot de ontwikkeling van het immuunsysteem

99
Bijeenkomst
Nee
Hoofdniveau
congres / symposium
Tijd9:00 - 16:00
LocatieHouten (NL) (Toon kaart)

Onze toekomst vraagt om meer bewustzijn over gezondheid.

Genezing van ziekte, preventie, de balans tussen lichaam en geest……werkelijke gezondheid, die in harmonie is met de ‘code van de natuur’, vraagt om meer bewustzijn en kennis. De daarmee verbonden visie dat het ondersteunen van de fysiologie bij kan dragen aan het voorkomen of omkeren van pathologie, verlegt de aandacht en zoektocht naar andere interventies die liggen binnen de leefstijl, psyche, gedrag, milieu en voedingsgerelateerde stoffen. En daarvoor is het nodig om onze kennis over gezondheid en de samenhang van factoren continu te heroverwegen.

ReThink is een kennisplatform voor gezondheidsprofessionals waar dat bewustzijn dagelijks groeit. ReThink deelt deze kennis met professionele zorgverleners, zoals artsen, paramedici en therapeuten. Kritisch, met een integere kijk en met een open hart.

 

De Meerberg 31
6572 CA
Berg en Dal
085-0653642
Selecteer een bestand aub.