Opleidingen details FORTIOR

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Emotionele ontwikkeling bij mensen met autisme (ID nummer: 394485)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Beroepsspecifieke bij- en nascholing vooraf geaccrediteerd612-11-2020 t/m 11-11-2021

Een aantal mensen met autisme zijn zoekend als het gaat om emoties. Ze vinden het lastig om hun eigen emoties te herkennen en te uiten. Mensen met autisme zijn daarnaast minder goed in het herkennen van emotionele signalen bij andere mensen. Soms krijgen mensen met autisme het advies om aan hun sociale vaardigheden te werken. Hoe kan het model van emotionele ontwikkeling hen hierbij helpen? Dit model is door de psychiater en kinderpsychiater Anton Došen ontworpen. In de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking heeft het nieuwe invalshoeken opgeleverd voor het ondersteunen van mensen met ernstig probleemgedrag.

Tijdens deze studiedag gaat Els Ronsse onder andere in op het model van Došen en op de vraag hoe dit model gebruikt kan worden in de hulpverlening aan mensen met autisme en een normale begaafdheid. Zij doet dit door de basale emotionele behoeften te benoemen en te laten zien hoe mensen met autisme op basis van die behoeften zichzelf beter kunnen leren kennen. Daarnaast bespreekt ze welke behoeften mensen met autisme kunnen herkennen bij hun omgeving en hoe ze hier op in kunnen spelen. Het herkennen en uiten van emoties is een belangrijk thema dat besproken zal worden.

Els Ronsse is gespecialiseerd in emotionele ontwikkeling bij mensen met autisme. Zij zal tijdens deze studiedag aandacht besteden aan de volgende thema’s:

- Het concept emotionele ontwikkeling, ontwikkelingspsychologie en emotionele behoeften;

- Welke tools zijn er om het niveau van emotionele ontwikkeling te herkennen bij mensen met autisme en een normale begaafdheid?

- Methoden die gebaseerd zijn op het kader van emotionele ontwikkeling;

- Hoe kun je mensen met autisme helpen om hun emoties beter te herkennen, beter te uiten en emotionele signalen van andere mensen op te pikken?

Tijdens de studiedag is er ruimte om een eigen casus in te brengen.

vak- en speltherapeuten
6
Nee
0
nvt
235
inclusief thee, koffie en lunch
Hoofdniveau
Danstherapie
Dramatherapie
Muziektherapie
Psychomotorische kindertherapie (PMKT)
Psychomotorische therapie (PMT)
Speltherapie
Beeldende therapie
Tijd10:00 - 17:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

FORTIOR biedt scholing aan op het gebied van sociaal-emotionele ontwikkeling en communicatie bij kinderen en volwassenen met een ontwikkelingsbeperking. Het bureau doet dat door het aanbieden van studiedagen die verzorgd worden door specialisten op het terrein van een bepaalde onderzoeks- of behandelmethode.

Buurkerkhof 9
3511 KC
Utrecht
06 40172907
Selecteer een bestand aub.