Opleidingen details Psytrec - Forta Opleidingen

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

(Imaginaire) Exposure behandeling bij PTSS (ID nummer: 394219)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Bij- en nascholing1214-4-2020 t/m 13-4-2021

inhoud van de opleiding

In deze 2-daagse opleiding leert u de belangrijkste uitgangspunten en behandeltechnieken van exposuretherapie bij PTSS. Aan bod komen imaginaire exposure, exposure in vivo, en combinaties daarvan. U leert de nieuwste inzichten in het toepassen van deze therapievorm, de theoretische achtergronden, de rationale achter de behandeling, het opstellen van een therapieplan en casusconceptualisatie (welke trauma’s behandel je, en in welke volgorde?) en het uitvoeren van de techniek. Ook dissociatie en angstregulatie komen aan bod. U krijgt veel tips en tricks uit de praktijk, en ontvangt hulpmiddelen voor op uw bureau. Op het einde van de opleiding bent u bekend met de huidige “state of the art” van exposurebehandeling bij volwassen PTSS-patiënten. Afhankelijk van uw overige kennis en ervaring kunt u deze therapie in meer of mindere mate zelf uitvoeren. In deze twee dagen wordt de theorie behandeld, en wordt er geoefend in subgroepen.

Filosofie en doelstelling van de opleiding

Op het gebied van de behandeling van Posttraumatische Stress Stoornis bestaan richtlijnen die gebaseerd zijn op de laatste stand van zaken in het wetenschappelijk onderzoek. Imaginaire exposure is daar een van, en in deze opleiding ‘(Imaginaire) Exposure behandeling bij PTSS’ worden deelnemers opgeleid en getraind in deze behandeling. U wordt getraind in de techniek van imaginaire exposure en exposure-in-vivo.

Doelstellingen van deze opleiding

De cursisten worden geacht aan het eind van de opleiding kennis te hebben van de techniek van imaginaire exposure en exposure in vivo, en kunnen deze technieken toepassen bij PTSS. Ook hebben cursisten kennis van de stand van zaken op wetenschappelijk gebied. Cursisten kunnen na de opleiding, eventueel onder supervisie, cognitieve gedragstherapeutische behandelingen, met name exposure behandeling, volgens de richtlijnen voor de behandeling van PTSS toepassen.

 

Opzet van de opleiding
De opleiding bestaat uit 2 cursusdagen. In de ochtend van de cursusdagen wordt de theorie behandeld. In de middag wordt in subgroepen geoefend met de techniek. De betrokken docenten zijn beiden expert op het gebied van exposurebehandeling.

Dag 1
Ochtend:              Theorie
Middag:                 Oefenen in subgroepen

Dag 2
Ochtend:              Theorie
Middag:                 Oefenen in subgroepen
 

uitsluitend academici
Cursus
 Verbredend
 Verdiepend
8
40
12
Toetsing
ja
- GZ psycholoog (BIG)
- Klinisch psycholoog (BIG)
- Psychotherapeut (BIG)
- Psychiater (BIG)
- Kinder- en jeugdpsycholoog specialist (NIP)
- NVO orthopedagoog-generalist
- Cognitief gedragstherapeut (VGCt)
of
- In opleiding tot een van deze registraties, waarbij voor cognitief gedragstherapeuten geldt dat zij aspirant lid moeten zijn van de VGCt.
Type cursus/nascholing (1 jaar) tarief €185,- (excl. BTW)
 Ja
Tijd10:00 - 17:00
LocatieAmersfoort (NL) (Toon kaart)

PSYTREC is een gespecialiseerde GGZ instelling die zich exclusief richt op het behandelen van (complexe) PTSS. PSYTREC kiest ervoor patiënten meerdere dagen aaneensluitend te behandelen. De patiënten overnachten hiertoe op de locatie van PSYTREC.
De behandeling van PTSS bestaat uit een combinatie van wetenschappelijke gefundeerde therapieën voor traumaverwerking, die op elkaar afgestemd zijn. Daarnaast is een intensief bewegings- en sportprogramma een onderdeel van het dagprogramma. Het derde deel van het behandelprogramma bestaat ui Psycho-educatie. Deze drie onderdelen samen vormen de intensive5 en intensive8 PTSS behandelprogramma's van PSYTREC

PSYTREC werkt samen met Forta Opleidingen. Begonnen als opleidingstak van GGZ-instelling de FortaGroep, is Forta Opleidingen inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig opleidingsinstituut waarbij evidence based behandelmethoden centraal staan. Deskundigen ontwikkelen nieuwe (online)cursussen, gericht op specifieke cliëntgroepen. Dit zorgt ervoor dat onze cursisten zich kunnen blijven ontwikkelen en specialiseren. Forta Opleidingen is een CRKBO geregistreerde instelling. Ons kwaliteitssysteem is daarnaast ISO 9001 gecertificeerd.

Zwarteweg 30
3833 AL
Leusden
010 262 0736
Selecteer een bestand aub.