Opleidingen details Vereniging Arts en Leefstijl

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

9e Arts en Leefstijl Congres (ID nummer: 394101)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1,2 en 363-4-2020 t/m 2-4-2021

Vereniging Arts en Leefstijl loopt voorop in het agenderen van een gezonde leefstijl als medicijn en het vergroten van de bewustwording. Niet alleen bij artsen, maar ook bij patiënten, opleiders en de overheid. Door kennis en vaardigheden te verbeteren, een brug te slaan tussen wetenschap en praktijk, maar ook door belangen van artsen en geneeskundestudenten te behartigen.

Het Jaarcongres van Vereniging Arts en Leefstijl is de afgelopen negen jaar uitgegroeid tot het grootste landelijke podium voor artsen over voeding en leefstijl. Bezoekers waardeerden de congressen in de afgelopen jaren met gemiddeld een 8.

Dit jaar heeft het congres als thema: leefstijlgeneeskunde, revolutie in de zorg?

De zorgkosten rijzen de pan uit. Gepleit wordt voor een radicale koerswijziging. Er worden strategische lijnen voorgesteld waarvan de lijn preventie en leefstijl een hele belangrijke is.

De centrale vraag is wat er nodig is voor de bovengenoemde radicale koerswijziging. Hoe kunnen we dit vormgeven? En welke rol speelt technologie hierin? Het jaarcongres van Vereniging Arts en Leefstijl biedt huisartsen, verslavingsartsen, bedrijfsartsen en andere medisch specialisten, apothekers, praktijkondersteuners, diëtisten en leefstijlcoaches:

  • Nationale en internationale topsprekers.
  • Interessante deelsessies, bijvoorbeeld over: alcohol en jeugd, yoga en kanker, bruinvet en koudetraining, het keer diabetes om programma, subtypen diabetes, de apotheek van de toekomst, dikmakende medicatie, slaap, het microbioom en positieve gezondheid.
  • Een volledig en gedegen overzicht van de laatste stand van de wetenschap en de praktijk.
  • Volop ruimte voor gesprek en discussie (plenair en in de deelsessies) en ontmoetingen met (multidisciplenaire) collega’s met gedeelde interesses.
  • Praktische handvatten om patiënten met leefstijl te begeleiden en om direct in de spreekkamer mee aan de slag te kunnen gaan.
  • Aandacht voor effectieve, kwalitatief hoogwaardige, betaalbare zorg en kwaliteit van leven.
  • Inspiratie, energie en verhalen uit het hart.
  • Een gezonde lunch en catering.
(Meerdaags) Congres
299
leden - 199 Euro
studenten 99 euro
Tijd9:30 - 15:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenOnline congres

Tijd19:30 - 21:30
Locatie Utrecht (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenOnline congres

Tijd19:30 - 21:30
Locatie Utrecht (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenOnline congres

Tijd19:30 - 21:30
Locatie Utrecht (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenOnline congres

Tijd19:30 - 21:30
Locatie Utrecht (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenOnline congres

De Vereniging voor Arts en Leefstijl is opgericht voor artsen en zorgprofessionals. Ze richt zich erop om het bewustzijn over de effecten van voeding en leefstijl te vergroten, kennis en vaardigheden aangaande voeding en leefstijl te verbeteren, en wetenschapplijke inzichten daaromtrent te delen. Ze wil artsen en zorgprofessionals ondersteunen om de brug te slaan tussen kennis en de daadwerkelijke toepassing ervan in de praktijk.

De Vereniging Arts en Leefstijl vestigt de aandacht op voedings- en leefstijlinterventies (zowel preventief als curatief), om zo de gezondheid en het welzijn van patiënten te verbeteren, en om de medicalisering en kosten in de zorg drastisch te verminderen.

Vereniging Arts en Leefstijl Jaarbeurs Innovation Mile Beatrixgebouw - 6e verdieping Jaarbeursplein 6
3521 AL
Utrecht
0624885498
Selecteer een bestand aub.