Opleidingen details Lemion bv

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Singer Symposium - Contact! (ID nummer: 394068)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Nascholing psychiatrie517-4-2020 t/m 17-4-2021

Empathie, compassie, validatie…
Steeds gaat het over contact tussen patiënt en behandelaar. Maar hoe máák je als therapeut contact als dat wordt afgeweerd? En hoe blíjf je in contact….? Vragen die niet alleen raken aan de ziel van de behandelrelatie, maar ook aan de ziel van de GGz.

Tijdens dit Singer Symposium Contact, de ziel van de GGz, wordt onder voorzitterschap van Alan Ralston het centrale thema conceptueel uitgediept vanuit de belangrijkste invalshoeken en modellen. Denk bij uitdiepen allereerst aan de psychodynamiek van de therapeutische relatie, maar daarnaast bijvoorbeeld ook aan het filosofisch perspectief. Alles bezien met het oog op individuele interacties, waarbij steeds de relevantie voor de dagelijkse klinische praktijk het uitgangpunt is. De presentaties worden ingeleid door Jan Rudolph de Lorm met een passend kunsthistorisch intermezzo.

Het wordt een inspirerende bijeenkomst die vraagt om een even inspirerende symposium locatie. Wij hopen u op vrijdag 17 april 2020 dan ook in het fraaie auditorium van Museum Singer Laren te ontmoeten.

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatiebureau - FGzPtPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
Klinisch neuropsycholoog (BIG) - FGzPtPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
Klinisch psycholoog (BIG) - FGzPtPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
Kwaliteitsregister Psychotherapie (NVP)Psychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
NIP-Eerstelijnspsychologie NIPPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
(Meerdaagse) Nascholing
295
Het inschrijfgeld bedraagt € 295,-. A(N)IOSsen en voltijdstudenten betalen € 175,- (met een verklaring van de opleider). De kosten zijn inclusief symposiummaterialen, koffie/thee, lunch én bezoek aan de tentoonstelling.
Hoofdniveau
Kinder –en Jeugdpsychiatrie
Psychiatrie en filosofie
Psychotherapie en Psychiatrie
Tijd09:45 - 17:00
LocatieLaren (NL) (Toon kaart)

In september 2015 werd Lemion opgericht door Ludwig Benecke en Marije Wiegerinck die beiden hun sporen hebben verdiend in het vak van postacademische bij- en nascholing.
Ludwig Benecke als founding father van ‘Benecke’, het eerste in bij- en nascholing gespecialiseerde bedrijf in Nederland en Marije Wiegerinck als senior conferencemanager, gespecialiseerd in onderwijs met name voor de gezondheidszorg. Onlangs heeft Ludwig afscheid genomen van het bedrijf maar gelukkig profiteert Lemion nu nog van zijn grote kennis en ervaring.

Vanaf het prille begin was er vanuit Lemion een intensieve samenwerking met zowel uitgeverij De Tijdstroom als Boom Psychiatrie & Psychologie. Dat maakte het o.a. mogelijk om in combinatie met een bijeenkomst bij het thema passende boeken aan te bieden. Een samengaan van deze bedrijven was dan ook een logische stap.

In april 2018 fuseerde De Tijdstroom met Koninklijke Boom Uitgevers en in de zomer van 2019 volgde Lemion.  Dit samengaan biedt de professional in de gezondheidszorg een nog betere toegang tot de laatste vakkennis middels een combinatie van boeken, tijdschriften, bijeenkomsten en online content.

Vondellaan 150
3521 GH
Utrecht
0622655941
Selecteer een bestand aub.