Opleidingen details StudieArena Zorg & Wonen

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Training Muziek als waardevol instrument in de dagelijkse zorg (ID nummer: 394056)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Beroepsspecifieke bij- en nascholing vooraf geaccrediteerd69-6-2020 t/m 8-6-2021

Inzet van muziek bevordert het leefplezier van de bewoners!

Muziek ontwapent, verbindt, ontroert, troost, zet mensen in beweging en roept herinneringen op. Muziek is een krachtige ‘instrument’ om in je dagelijkse werk echt contact te maken de persoon met dementie. Maak kennis met de wondere wereld van de muziek!

Muziek maakt mensen met dementie ‘wakker’, actiever en toegankelijker. Door bewust muziek in te zetten worden de dagelijkse zorgmomenten, bijvoorbeeld het wassen, aankleden en naar bed gaan, eenvoudiger. Ook kan muziek een positieve invloed uitoefenen op de stemming van de bewoner en de sfeer in de huiskamer. Samen muziek maken bevordert het contact en heeft een belangrijk effect op zowel het leefplezier van mensen met dementie als jouw werkplezier.

Inhoud
Het goed inzetten van muziek tijdens de dagelijkse zorg vraagt wel een gedegen aanpak. Ben je benieuwd hoe je hier zelf mee aan de slag kunt? Dan is deze training interessant voor jou!

In de training komen onder meer de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Welke invloed heeft muziek op de bewoner met dementie?
  • Welke mogelijkheden en momenten zijn er om muziek toe te passen in de dagelijkse zorg?
  • Welke muziek werkt het beste en waarom?
  • Hoe achterhaal je de persoonlijke muzieksmaak van de bewoner?
  • Hoe betrek en activeer je jouw bewoners / cliënten?
  • Welke hulpmiddelen heb je nodig?

Resultaat
Na afloop van de training ben je in staat muziek in te zetten gedurende jouw dagelijkse werkzaamheden. Je krijgt praktische informatiebladen en muzieklijsten mee, waarmee je stap voor stap de juiste muziek voor een bewoner kunt achterhalen, samenstellen en inzetten. Daarnaast heb je geleerd hoe je door middel van muziek contact kunt maken en bewoners kunt betrekken en activeren. Het programma van de training sluit zoveel mogelijk aan bij jouw praktijksituatie, zodat je direct met de nieuwe kennis aan de slag kan.

Deze eendaagse training is voor zorgprofessionals die zich inzetten voor mensen met dementie. De training is voor nieuwsgierige mensen die graag verder gaan in hun zorgrelatie en willen ontdekken hoe zij het welzijn van de bewoner kunnen verbeteren. Het is niet vereist dat je zelf een muziekinstrument bespeelt.
6
Nee
0
250
Deelnamekosten: € 250,- (excl. btw) per persoon incl. lunch, koffie/thee en inhoudelijke achtergrondinformatie.
Hoofdniveau
Dramatherapie
Muziektherapie
Psychomotorische therapie (PMT)
Beeldende therapie
Tijd9:30 - 16:30
LocatieSoest (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
LocatieSoest (NL) (Toon kaart)

StudieArena Zorg & Wonen is een organisatie- en adviesbureau dat in eigen beheer bijeenkomsten (congressen, studiedagen, seminars en netwerk-bijeenkomsten) organiseert met als doel de overdracht van kennis, ervaringen, vaardigheden en methodiek tussen professionals, managers en beleidsmakers die werkzaam zijn binnen de werkvelden Zorg & Wonen.

Oostergracht 13-15
3763 LX
Soest
Postbus 3289
3760 DG
Soest
035-5394005
Selecteer een bestand aub.