Opleidingen details KZKD/Deinze

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Natural running (ID nummer: 394038)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch821-4-2020 t/m 31-12-2020

Lopen is natuurlijk en goed voor je. Maar lopen veroorzaakt ook best veel klachten. Is ons lichaam gemaakt om te lopen? Welke loopstijl is nu de beste? Is landen op de hiel nu fout? Wat is de rol van loopschoenen? Hoe belangrijk is de ondergrond en de omgeving waarin we lopen? Dit zijn slechts enkele van de vragen die aan bod komen. Hoewel deze materie behoorlijk complex is, kunnen we toch meerdere praktische en concrete conclusies trekken uit ons verhaal. Deze passen we in de workshop toe. We doen wat loopanalyse, kijken hoe we de loopstijl met eenvoudige maar wetenschappelijk onderbouwde tips en technieken kunnen bijsturen, en zoeken naar zinvolle en efficiënte ondersteunende oefeningen die dit proces kunnen bespoedigen. www.movementislife.be 

Programma: de activiteit zal starten om 13u. De voordracht bestaat uit een theoretisch gedeelte en praktische workshop. Er wordt tussendoor ook een kleine pauze ingelast en eindigen doen we om 17u. 

Opmerking: Sportkledij is aan te raden! 

Doelstellingen : 

- Op zoek gaan naar onderliggende oorzaken van typische loopklachten en oplossingen hiervoor
- Inzicht krijgen in de biomechanica van het lopen
- Weten hoe een loopstijl te analyseren, via een loopanalyse en tips en technieken kennen om deze bij te sturen. 

 

 
Pieter Derycke is gespecialiseerde musculoskeletale kinesitherapeut. Sinds zijn afstuderen aan de KU Leuven in 2001 (Lic. Kinesitherapie en G.G.S. Manuele Therapie) blijft hij studeren, nadenken en zich bijscholen over bewegen en gezondheid. Hij was praktijkassistent aan de KU Leuven en geeft nu nog les in de postgraduaat ‘manuele therapie’ aan de KUL. Samen met zijn echtgenote heeft hij een kine-praktijk in Haasrode. Zijn langdurige interesse in evolutionaire biologie, antropologie en Afrika deden hem nadenken over (en experimenteren met) natuurlijk bewegen en de effecten van levensstijl op gezondheid. Daarom organiseert hij de laatste jaren ook ‘natural movement’ sessies.
4
30
 
 
Tijd13:00 - 17:00
LocatieKruishoutem (BE) (Toon kaart)

Tijd13:00 - 17:00
LocatieKruishoutem (BE) (Toon kaart)

Kring Zelfstandige kinesisten uit de regio Deinze

Ten Rodelaan 66
9800
Deinze
09/380 81 78
Selecteer een bestand aub.