Opleidingen details Benecke
Ergotherapie & Sensorische Informatieverwerking (ID nummer: 393327)
Scholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Ergotherapeuten - Scholing516-6-2021 t/m 16-9-2021
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie in principe ingegeven door de opleider. U kunt echter zelf ook presentie invoeren.

Aankleden, fietsen, werken, vergaderen, de was strijken, sporten, spelen, koken en sociale contacten onderhouden. Het lijkt allemaal vanzelf te gaan. Zonder na te denken en zonder al teveel inspanning voeren we allerlei activiteiten uit.

Maar op het moment dat de samenwerking tussen onze zintuigen en hersenen verstoord raakt dan zie je snel de gevolgen in het dagelijks leven. We spreken dan van een sensorisch conflict of verstoorde prikkelverwerking. Gelukkig kunnen we de mensen en hun directe omgeving, die deze problemen hebben, helpen en begeleiden bij het weer zelfstandig uitvoeren van dagelijkse activiteiten of het vinden van een andere strategie om deze problemen vorm te geven. Dat vergt wel de nodige kennis en ervaring van jou als ergotherapeut.

Daarom organiseren wij op vrijdag 3 april 2020 een nascholing over sensorische informatieverwerking (SI) en de mogelijke invloed daarvan op het handelen, activiteiten, het gedrag en de participatie van jouw cliënten. Tijdens deze dag leer je over de basisprincipes en theoretische onderbouwing van de sensorische informatieverwerking, zul je zelf ervaren wat een verstoorde informatieverwerking met je kan doen en hoor je hoe je de basisprincipes kunt inzetten binnen jouw werkveld.

Ben je vooral werkzaam met ouderen, mensen met dementie of een andere vorm van NAH, kies dan voor de sessie van Erik Storck. Werk je vooral in de verstandelijk gehandicapte sector, kies dan voor de sessie van Cor Reusen. Als je veel met kinderen werkt, dan adviseren we je te kiezen voor de sessie van Esther Fleurbaay.

Beroepsgroep
Ergotherapeuten
 EN - Ergotherapeuten
• Inzicht krijgen in de verschillende sensorische systemen.
• Inzicht krijgen in het klinisch redeneringsmodel de DDDM
• Inzicht krijgen hoe de sensorische informatieverwerking (registratie, verwerking en feedback) geïntegreerd kan worden binnen het klinisch redeneringsproces.
• Kennis nemen van de verschillende manieren waarop de sensorische informatieverwerking in kaart gebracht kan worden.
• Ideeën opdoen en inzicht krijgen in welke interventies passend kunnen zijn.
• Vervolgens krijgt de deelnemers inzicht in op welke wijze men deze informatie kan vertalen naar de mogelijkheden binnen het begeleiden van deze cliënten, eventuele signaleringsplannen en mogelijke interventies die zowel gericht kunnen zijn op de cliënt, maar ook op de directe omgeving en/ of de context waarbinnen deze client functioneert.
• Deelnemers leren wat alertheid is.
• Men krijgt inzicht in de verschillende zintuigen.
• Inzicht krijgen is de verandering van de zintuigen bij verouderen
• Inzicht krijgen in Dementie en prikkelverwerking en hoe deze twee samenhangen
• Inzicht en kennis krijgen in de manieren van zelfregulatie
• Leren hoe je zelfregulatie bij ouderen, dementie en NAH kan zien en op welke manier dit actief in te zetten is.
• Kennis krijgen van probleemgedrag in ouderen zorg
Bestand  
Ergo en SI.pdf17-2-2020 12:30156 KB
• Esther Fleurbaay kinderfysiotherapeut en eigenaar/ docent bij estaSI Trainingen. Zij is opgeleid in de Ayres Sensory Integration en gespecialiseerd in SI bij kinderen. Tevens is zij country lead voor Nederland in het wereldwijde project en onderzoek voor de ontwikkeling van een nieuwe test voor kinderen van 3 – 12 jaar: de EASI. Momenteel leidt zij het proces van testen van Nederlandse kinderen voor het verzamelen van normatieve data.
• Cor Reusen is opgeleid door Els Rengenhart en heeft zich later gespecialiseerd in de Ayres Sensory Integration. Hij is al ruim 30 jaar werkzaam in de VG sector.
• Erik Storck is SI therapeut gespecialiseerd in de ouderenzorg en bij mensen met NAH.
5
0
230
 Ik verklaar dat de cursus voldoet aan de CGR-normen (Code Geneesmiddelen Reclame), de Code Medische hulpmiddelen (GMH), de Richtlijn 2006/114/EG inzake misleidende reclame en vergelijkende reclame, het sponsorbeleid van de betreffende beroepsvereniging(-en) en dat de financiering van de cursus geen (schijn van) belangen verstrengeling kent
16-6-2021
Tijd9:30 - 16:30
LocatieAmersfoort (NL) (Toon kaart)
Opmerkingenhet betreft het een live online uitvoering (verzet van eerdere data)

Benecke is meer dan 25 jaar de toonaangevende bedenker, ontwikkelaar en uitvoerder van educatie- en communicatieconcepten voor professionals in de gezondheidszorg. In nauwe samenwerking met medisch-wetenschappelijke verenigingen organiseren wij zowel kleinschalige als grootschalige nascholingsprojecten. Voorbeelden zijn (jaar)symposia, studiedagen, workshops, reviews, TeleReviews®, online nascholingen en webcasts. De uitgeverij van Benecke verzorgt de productie van themabijlagen en congresverslagen.De inhoud van de nascholingen wordt altijd samengesteld onder verantwoordelijkheid van een onafhankelijke Raad van Advies en is altijd geaccrediteerd. Onze projecten richten zich voornamelijk op medisch specialisten, huisartsen, tandartsen en paramedici.

Diakenhuisweg 39
2033AP
Haarlem
(020) 715 06 00