Opleidingen details MCL Academie, Medisch Centrum Leeuwarden BV

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Wetenschapssymposium 2020 - Medicine Based Evidence (ID nummer: 392919)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 2531-3-2020 t/m 30-3-2021

MCL Wetenschapssymposium

Je ziet ze misschien niet vaak, maar onderzoekers werken met hart en ziel aan projecten om de patiëntenzorg te verbeteren. Het MCL Wetenschapssymposium laat je kennis maken met wetenschappelijke onderzoeken die binnen het MCL plaats vinden.

Wetenschapssymposium 2020
Op dinsdag 31 maart 2020 organiseert het MCL vanaf 16.00 - 21.30 uur alweer de 12e editie van het MCL Wetenschapssymposium. De middag en avond bestaan uit inspirerende presentaties en krachtige powertalks. Deze worden gegeven door onze MCL’ers waarbij ze graag de discussie met je aangaan. Ook strijden de onderzoekers dit jaar weer om de prestigieuze Auletiusprijs en de felbegeerde publieksprijs. Door aanwezig te zijn maak je kennis met veelbelovende onderzoeken en publicaties waarop wij trots op zijn. Tevens beslis jij mee over wie de publieksprijs van 2020 mee naar huis neemt.

Thema: Medicine Based Evidence
Verder nemen Christiaan Boerma en Margreet van der Cingel je mee in het thema ‘Medicine Based Evidence’. Hierbij wordt wetenschappelijke kennis opgedaan door de uitkomsten van onderzoek te toetsen in de dagelijkse praktijk. Werkt een medicijn, ingreep, interventie of behandeling?

Eric van Roon, lid wetenschapscommissie MCL: ‘De totstandkoming van behandelingen gebeurt vaak in een academische of labarotoriumsetting en heeft daarom nog een vertaalslag nodig naar de daadwerkelijke zorgpraktijk. Het MCL richt zich op deze terugrapportage vanuit het ziekenhuis over de uitkomst van de implementatie van Evidence Based Medicine. Deze bevindingen en het oplossen van uitdagingen leiden daarbij tot belangrijke nieuwe inzichten. Kortom: door Evidence Based Medicine wil het MCL de zorg optimaliseren vanuit de resultaten van alledag.’

Doel: Kennis opdoen van het wetenschappelijk onderzoek dat in het Medisch Centrum Leeuwarden is verricht, door middel van presentaties, powertalks en abstracts.

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN)KNMG-GAIA
Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register ZorgprofessionalsVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten RegisterVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Kwaliteitsregister V&VVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG)KNMG-GAIA
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(Meerdaagse) Nascholing
0
Tijd16:25 - 21:15
LocatieLeeuwarden (NL) (Toon kaart)
Opmerkingen(verplaatst - voorlopige datum)

MCL Academie

Henri Dunantweg 2
8934 AD
Leeuwarden
Postbus 888
8901 BR
Leeuwarden
058-2866666
 
Selecteer een bestand aub.