Opleidingen details Profundum Academy

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Bekken en bekkenbodem tijdens bevalling, kraambed en gevolgen op lang termijn (ID nummer: 392821)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
(2019 Categorie C) Scholing Verdieping algemene onderwerpen3,57-3-2020 t/m 6-3-2021
Scholing algemeen / overig (2016)3,57-3-2020 t/m 6-3-2021

De cursus geeft de kraamverzorgenden handvaten om de vrouw in deze cruciale periode z optimaal mogelijk te begeleiden en te adviseren.

Algemene doel is om kennis te vergroten van het bekken- en de bekkenbodem tijdens de baring, in het kraambed en de gevolgen op lange termijn. De kraamhulp kan met de juiste adviezen de kraamvrouw inzicht geven, begeleiden en problemen van bekken – en bekkenbodem herkennen.

 Ik verklaar dat er evaluaties plaatsvinden en de resultaten worden benut voor de kwaliteitsverbetering van de scholing
55
Hoofdniveau
Welbevinden en veiligheid
Vroegsignalering
Professionaliteit
Informatie en communicatie
Samenwerking Zorgketen
Tijd16:30 - 21:00
LocatieOnbekend
OpmerkingenCursus kan in het gehele land gegeven worden op aanvraag en in company

visie ProFundum Academy
Ontstaan ProFundum Instituut / ProFundum Academy
Het ProFundum Instituut is in 2010 opgericht door dr. Marijke Slieker-ten Hove. De behoefte om na vele jaren opnieuw een specialistisch centrum voor patiënten met bekken- en bekkenbodemproblemen te starten is gegroeid tijdens haar promotiestudie. In deze studie heeft zij onderzoek gedaan naar hoe vaak bekkenbodemproblemen voorkomen in de Nederlandse huisartsenpraktijk. In deze studie werden ook risicofactoren aangetoond op het krijgen van bekkenbodemproblemen bij het ouder worden. Omdat een aantal risicofactoren al in de zwangerschap herkenbaar zijn en het effect van correcte begeleiding is aangetoond is hiermee de kans op preventie vele malen groter geworden.

ProFundum Academy is een onderdeel van het ProFundum Instituut.
Naast het behandelen van mannen en vrouwen met bekken- en/of bekkenbodemklachten, zetten wij ons in om deze klachten te voorkomen en/of te verhelpen en waar nodig leren we hoe verbetering van kwaliteit van leven mogelijk is. Dit doen we voor mensen met en zonder klachten en voor hen die beroepsmatig een rol spelen in het verbeteren van de gezondheid van mensen.

We willen bijdragen aan een betere kwaliteit van leven door mensen bewust te maken van de rol die het bekken en/of de bekkenbodem hebben in de totale gezondheid.

Voor losstaande onderwijsprogramma's kan Profundum Academy de samenwerking vinden met andere partijen zoals bij de incompany cursus voor de kraamzorg die met BACK (Jolanda van Haeften) wordt georganiseerd.

ProFundum Academy is CRKBO geaccrediteerd

van Godewijckstraat 104A
3311 GX
Dordrecht
078 6227413
Selecteer een bestand aub.