Opleidingen details Revalidatie Friesland Academie

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Speech-Music Therapy for Afasia (SMTA) (ID nummer: 392758)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Beroepsspecifieke bij- en nascholing vooraf geaccrediteerd1625-9-2020 t/m 24-9-2021

Speech- Music Therapy for Aphasia (SMTA)

Speech-Music Therapy for Aphasia is een behandelprogramma ontwikkeld voor mensen met een spraakapraxie en afasie. Het is een combinatiebehandeling van logopedie en muziektherapie. Het uitgangspunt van SMTA is de gedachte dat diverse muzikale parameters het spreken kan ondersteunen en stimuleren.

Doel:
Leren toepassen van de SMTA
 

Doelgroep:
Samenwerkende logopedisten en muziektherapeuten die werken met mensen met spraakapraxie en afasie

Inhoud en werkwijze:
In deze cursus leer je de theorie en achtergronden van de SMTA en de opbouw van de behandeling kennen. Vervolgens oefen je de toepassing van de SMTA met jouw medecursisten. Na deze eerste dag dien je een periode lang ervaring op te doen in jouw eigen werksituatie. Je maakt tevens een opname van een SMTA behandeling in je eigen werksituatie die je voorafgaand aan de tweede cursusdag aan de docenten toestuurt. Tijdens deze dag wordt een aantal opnames gezamenlijk geëvalueerd en volgt er feedback op jouw handelen.
Om dag 2 van de cursus te mogen volgen dien je vóór cursusdag 2 een opname van een SMTA behandeling op te sturen. Wanneer je geen opname inlevert, kun je dag 2 niet bijwonen en vervalt jouw inschrijving (kosten worden niet gerestitueerd).

Duur:
2 dagen
 

Docent:
Logopedist en muziektherapeut
 

Data:

Dag 1: 25 september 2020 en dag 2 26 maart 2021

Kosten:
Gehele module: 800,- incl. literatuur, koffie/thee en lunch 
 

Materiaal/literatuur:
Ter voorbereiding op de eerste cursusdag dient de cursist de e-learning SMTA te doorlopen. Dit duurt minimaal een uur. Tijdens de 1e cursusdag wordt dieper ingegaan op de inhoud van de e-learning. 

Muziektherapeuten en logopedisten
5,5
Ja
6
Voor dag 2 moet een opdracht/deelbehandeling SMTA uitgevoerd worden. Dit betreft een opname van max 10 minuten SMTA behandeling met oefeningen op klank - woord en zinsniveau. Zowel de therapeuten als patiënten dienen gelijktijdig zichtbaar te zijn.
800,00
Indien samenwerkende muziektherapeut en logopedist zich gezamenlijk inschrijven kost de module 750,-per persoon. Indien je je alleen aanmeldt, zijn de kosten €800,- p.p. en ben je verplicht om tussen dag één en dag twee samenwerking te zoeken met een eerder geschoolde SMTA therapeut.
Hoofdniveau
Muziektherapie
LocatieBeetsterzwaag (NL) (Toon kaart)
Bijeenkomsten
 Beroepsspecifieke bij- en nascholing vooraf geaccrediteerdAantal urenDatumTijd
Speech-Music Therapy for Aphasia is een behandelprogramma ontwikkeld voor mensen met een spraakapraxie en afasie85,525-09-20209:00 - 16:30
Speech-Music Therapy for Aphasia is een behandelprogramma ontwikkeld voor mensen met een spraakapraxie en afasie85,526-03-20219:00 - 16:30

Revalidatie Friesland is een gezondheidszorg instelling voor volwassenen en kinderen met lokaties door geheel Friesland. Als onderdeel van Revalidatie Friesland bestaat de Revalidatie Friesland Academie (voorheen Modulair Opleiden). De Revalidatie Friesland Academie verzorgt na- en bijscholing voor werkers in de zorg en het onderwijs op het gebied van revalidatie gerelateerde onderwerpen.

Hoofdstraat 3,
9244 CL
Beetsterzwaag
Postbus 2
9244 ZN
Beetsterzwaag
0512-389494
Selecteer een bestand aub.