Opleidingen details Laurentius ziekenhuis / Afdeling HRD

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Scholingsdag SEH 2020 (ID nummer: 392722)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 2631-3-2020 t/m 30-3-2021

Omschrijving:

  1. Tijdens dit gedeelte van de scholing wordt uitleg gegeven over wat CRBN is en wat dit betekent voor de hulpverlener op de SEH.
  2. Tijdens dit gedeelte van de scholing wordt uitleg gegeven over verschillende psychiatrische ziektebeelden en hoe deze juist in een acute situatie problemen kunnen geven in de omgang en benadering van de patiënt. Er worden handvatten aangereikt om patiënten te bejegenen en onnodige escalaties te voorkomen.
  3. Tijdens dit gedeelte van de scholing wordt uitleg gegeven over het herkennen van verschillende soorten partydrugs waaronder uppers, downers en trippers. De inhoud van de Opiumwet m.b.t. drugs wordt toegelicht evenals de achtergronden omtrent een GHB verslaving en het herkennen van het excited delirium syndroom (EDS).

 

Leerdoelen:

  1. Aan het einde van de scholing weet de deelnemer wat CBRN is en wat dit betekent op de SEH en kan men in duo’s een CBRN pak aan- en uittrekken.
  2. Aan het einde van de scholing heeft de deelnemer handvatten gekregen om vroegtijdig te herkennen dat een patiënt een psychiatrisch syndroom heeft. De deelnemer weet hoe hiermee om te gaan en kan rekening houden met de patiënt en optimale zorg verlenen.
  3. Aan het einde van de scholing heeft de deelnemer handvatten gekregen om te herkennen dat een patiënt drugs heeft gebruikt. De deelnemer kan hier mee omgaan en rekening houden met de patiënt om zo betere zorg te verlenen.
(Meerdaagse) Nascholing
 
0
geen kosten aan verbonden
Tijd08:30 - 17:00
LocatieRoermond (NL) (Toon kaart)

Tijd08:30 - 17:00
LocatieRoermond (NL) (Toon kaart)

Het Laurentius Ziekenhuis is een algemeen ziekenhuis voor en van de inwoners van Midden-Limburg en levert kwalitatief hoogstaande, klantgerichte, toegankelijke en efficiënte zorg voor het volledige pallet aan medisch specialistische zorg en de daartoe benodigde verpleging en verzorging. Het ziekenhuis beschikt over 384 bedden. Er werken 118 (96 FTE) medisch specialisten, zo'n 1.750 medewerkers en ruim 230 vrijwilligers. Jaarlijks worden circa 14.000 patiënten opgenomen met een gemiddelde verpleegduur van 5 dagen. Nog eens 10.600 patiënten komen voor een dagopname. Daarnaast vinden er circa 93.500 eerste polikliniekbezoeken plaats en ruim 261.000 herhalingsbezoeken.

Mgr.. Diessenstraat 6
6043 CV
Roermond
Postbus 920
6040 AX
Roermond
0475-382222
Selecteer een bestand aub.