Opleidingen details King nascholing

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Verzameldwang; diagnostiek en behandeling (ID nummer: 391690)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
VGCT- Nascholingscursus - contacturen716-9-2020 t/m 15-9-2023

Op basis van wetenschappelijk inzicht en klinische ervaring weet je na het volgen van deze dag wat een verzamelstoornis is, welke diagnostische instrumenten ondersteunend kunnen zijn in het vaststellen hier van, welke fases er in een cognitieve gedragstherapeutische behandeling aan bod komen en heb je geoefend met het opstellen van een behandelplan en het aanspreken van motivatie. Je hebt stilgestaan bij wat een verzamelstoornis voor de omgeving maar ook voor jou als hulpverlener kan betekenen. 

Doelstellingen

Na afloop van deze dag heb je meer kennis over wat een verzamelstoornis is en je hebt een idee van de behandel(on)mogelijkheden middels cognitieve gedragstherapie. Onderwerpen als motivatie, doelen stellen en de invloed op de omgeving komen aan bod. 

 hulpvraag en behandeldoel
 interventies en evaluatie van het therapeutisch effect daarvan
 klachtinventarisatie + DSM classificatie en diagnose
 therapeutische houding en/of therapeutische relatie (non-specifieke variabelen)
 voorlichting over ziektebeeld en behandeling
Drie of meer fases van het gedragstherapeutisch proces, of
academici en HBO-ers
Cursus
 Inleidend
10
16
 ja
195 (inlcusief lunch)
6,75
toetsing en evaluatie
CRKBO
Je bent werkzaam in de GGZ en geschoold op HBO of WO niveau. Je bent werkzaam met en/of nieuwsgierig naar verzamelproblematiek. Ervaring met cognitieve gedragstherapie is een pré.
Bestand 
Verzameldwang-info.pdf149 KB
Hoofdniveau
CGt bij-/nascholing
Cogn.gth.werker bij-/nascholing
Tijd9:30 - 16:30
LocatieAmersfoort (NL) (Toon kaart)

Hoge Kwaliteit postacademische nascholing voor een betaalbare prijs. Dat zijn de belangrijkste uitgangspunten van onze filosofie. Ben jij werkzaam als psycholoog of orthopedagoog in de Jeugdzorg, GGZ of in het onderwijs? Dan kun je bij ons terecht voor kwalitatief hoogwaardige én betaalbare cursussen.

De huidige ontwikkelingen binnen ons vakgebied stellen steeds meer eisen aan (na)scholing. Wij vinden dat een prima ontwikkeling, maar realiseren ons ook dat het behalen van aanvullende registraties tijdrovend en bovendien erg kostbaar is. Wij willen professionals in de jeugdzorg helpen om continu up-to-date te blijven en bieden daarom een breed aanbod aan van betaalbare cursussen en trainingen voor hulpverleners in de GGZ, jeugdzorg en onderwijs.

Sint Willibrordusdwarsstraat 4
1074XG
Amsterdam
0643438267
Selecteer een bestand aub.