Opleidingen details Centrum voor Mens en Luchtvaart

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Advanced AME Course (ID nummer: 390975)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1,2 en 3405-10-2020 t/m 4-10-2021

In opdracht van De Nederlandse Vereniging voor Luchtvaartgeneeskundigen (NVvLG) organiseert het Centrum voor Mens en Luchtvaart (CML) een cursus Luchtvaartgeneeskunde voor gevorderden, ook wel de “gevorderdencursus Authorised Medical Examiner (AME) Klasse 1”of “Advanced AME Course” genoemd. Deze cursus wordt georganiseerd met toestemming van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

De cursus Luchtvaartgeneeskunde voor gevorderden bouwt verder op de beginselen die zijn opgedaan in de Basiscursus Luchtvaartgeneeskunde en bereidt artsen voor op de werkzaamheden van een luchtvaartgeneeskundige keuringsarts voor klasse 1 keuringen. De cursus bestaat uit zowel theoretisch als praktijk onderwijs over fysiologie, psychologie, human factors en relevante casuïstiek in relatie tot luchtvaartgeneeskunde.

(Meerdaagse) Nascholing
3000
2 volledige werkweken, inclusief examen
Tijd08:00 - 17:30
LocatieSoesterberg (NL) (Toon kaart)

Het Centrum voor Mens en Luchtvaart (CML) is onderdeel van de Koninklijke Luchtmacht. Zij biedt een reeks van gespecialiseerde diensten die erop gericht zijn de mens zo goed mogelijk te laten functioneren in de militaire luchtvaart. Dit gebeurt vanuit een breed scala van disciplines, zoals bedrijfs- en luchtvaartgeneeskunde, psychologie, fysiologie en ergonomie. Verder beschikt het CML over hoogwaardige training- en testfaciliteiten, waaronder de mensencentrifuge, de hypobare kamer, de desoriëntatietrainer en flightsimulators.
Zo worden de juiste kandidaten geselecteerd, medische keuringen voor luchtvarenden uitgevoerd, adviezen over de inrichting van de werkomgeving en effectieve trainingen gegeven. Ook wordt onderzoek opgezet en uitgevoerd in samenwerking met andere kennis- en onderzoeksinstituten met het doel de vliegveiligheid en de gezondheid van de vliegers te bevorderen. Door de combinatie van expertise, ervaring en faciliteiten heeft het CML zich ontwikkeld tot een toonaangevend internationaal kennisinstituut op het snijvlak van mens en luchtvaart.

Kampweg 3
3769 DE
Soesterberg
Kampweg 3
3769 DE
Soesterberg
0346 - 334 300
Selecteer een bestand aub.