Opleidingen details KOH
KOH | Sandwichdagen ’het kind’ - halve dag (ID nummer: 390876)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1 en 23 
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Plenaire voordrachten:
Puberbrein
Puberteit: uw kind zucht bij alles, wil niks meer en doet met een beetje pech ook niks meer. Tegelijkertijd is dit de periode waarin ze hun eigen identiteit ontwikkelen, de sociale druk toeneemt en ze op avontuur gaan, al dan niet met drank en drugs. Aletta Smits brengt twee belevingswerelden dichter bij elkaar en opent uw ogen over het puberbrein.
Dr. Aletta Smits (public speaker De Loef, hogeschoolhoofddocent en associate lector bij Hogeschool Utrecht) en Niels van der Steen (aios huisartsgeneeskunde)

SOLK: verklaringen voor onverklaarde pijnklachten
Hoe kunt u als huisarts somatisch en psychisch onverklaarde lichamelijke klachten bij kinderen en jongeren benaderen? Met welke verklaringsmodellen maken we SOLK bespreekbaar om te komen tot acceptatie? Wat zijn bewezen effectieve behandelingsmethoden als praktische aanpak van deze problematiek?
Karin Cornelissen (huisarts) en Bas Zegers (kinderarts MMC)

Workshops
1. Triage van het kind
Aan de telefoon, in de spreekkamer en in overleg met de tweede lijn: wat is relevant in de triage en kent u de valkuilen? Welke triagesystemen zijn er en welke keuzes hebt u?
Irene Muskens (huisarts) en Rosalin van Schie (huisarts)

2. Allergie en eczeem... meer dan jeuk alleen
We zien ze wekelijks op het spreekuur: kinderen met constitutioneel eczeem en ouders met vragen over de rol van voeding en mogelijke allergieën. Maar hoe zit het nu echt? Wat is de relatie tussen eczeem en (voedsel)allergie? Is aanvullend onderzoek nodig? Een allergie en dan? En hoe zat het ook alweer met smeerschema's bij eczeem?
Mieke Klaassen (huisarts) en Mijke Breukels (kinderarts Elkerliek ziekenhuis)

3. Over obstipatie en zindelijkheid bij kinderen
Welke rol hebben huisartsen, de GGD en de tweede lijn in deze problematiek? Wat zijn de huidige inzichten in behandeling van obstipatie? Hoe interpreteer ik een plasdagboek bij kinderen? En hebt u al eens over superpoeper gehoord?
Karin Cornelissen (huisarts), Maartje Lommen (urotherapeut PIPO-poli MMC) en Bas Zegers (kinderarts MMC)

4. Kind in de knel: 'Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling'
Herkent u als hulpverlener signalen van onveiligheid bij een kind? Bent u de op de hoogte van de 'Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling' en kunt u de vijf stappen van de meldcode toepassen? We nemen u mee aan de hand van casuïstiek.
Rian Wijman (Verpleegkundig Specialist), Anke IJzermans (vertrouwensarts en forensisch arts Veilig Thuis)

5. RegelRecht
Wet- en regelgeving rondom kinderen: kinderspel? Geeft u informatie aan een gescheiden vader die geen contact meer heeft met zijn kind? Wat als één van de ouders een behandeling weigert? En wat als het kind zelf weigert?
Mark van der Voort (huisarts), Arie de Jong (huisarts en jurist) en Isabelle van Rijn (jurist gezondheidsrecht)

6. ADHD medicatie en het kinder-ABC
AD(H)D of gewoon een druk kind? Wat betekent het hebben van een label? Welke rol kunt u als huisarts spelen en naar wie verwijst u? Is medicatie altijd nodig? Hoe evalueert u het effect daarvan? Zijn er ook bijwerkingen?
Merijn Godefrooij (huisarts), Tom Hendriks (kinderarts Catharina ziekenhuis)

7. Als eten een probleem is!
Extreem weinig eten, juist veel eten en daarna overgeven om niet aan te komen: deze eetpatronen kunnen de gezondheid in gevaar brengen. Wat nu? Wat kunt u zelf doen? Welke behandelingen zijn er en wat zijn de verwijsmogelijkheden?
Paul Wouda (huisarts), Carien Miedema en Janneke Stapelbroek (kinderartsen Catharina ziekenhuis) en Ankie Roedelof (GGzE)

8. Hormonen op hol
'Mijn kind heeft al borsten en ze is pas 8 jaar'. 'Mijn kind is zo klein'. Wat te doen met niet ingedaalde balletjes? In vogelvlucht door de wereld van kinderurologie en –endocrinologie.
Karlijn Tielemans (huisarts) en Wilfred Hurkx (kinderarts Elkerliek ziekenhuis)

(Meerdaags) Congres
Bestand  
200114 PROGRAMMA.pdf30-1-2020 16:18332 KB
201111 Digitaal programma.pdf11-11-2020 11:49102 KB
270
Tijd8:45 - 16:00
Locatie Eindhoven (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenAlleen online te volgen

Tijd8:45 - 16:00
Locatie Eindhoven (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenAlleen online te volgen

IA06-250

Tilburgseweg-West 100
5652 NP
Eindhoven
040-2310620