Opleidingen details Boerhaave Nascholing

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Van Pijn naar Verslaving Opiaatvoorschrijfgedrag in Nederland (ID nummer: 390776)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1,2 en 36 

In Nederland is er een sterke stijging van het opiaatgebruik. Dit heeft grotendeels te maken met een toename van het aantal (herhaal)recepten. Zowel huisartsen als medisch specialisten schrijven meer opiaten voor aan hun patiënten voor de indicatie chronische niet-maligne pijn.

In deze cursus leert u als arts welke aanpassingen in het voorschrijfgedrag nodig zijn om het opiaatgebruik terug te dringen. De cursus wordt geopend door de minister van VWS, Bruno Bruins. Samen met Marcel van Raaij, directeur Geneesmiddelen en Technologie bij VWS, geeft de minister zijn visie op de huidige problematiek en de toekomstige pannen.

Opiaatvoorschrijving aan patiënten
De cursus is voor artsen (huisartsen, verpleeghuisartsen, medisch specialisten en arts-assistenten) en overig personeel in de gezondheidszorg die in aanraking komen met patiënten met pijn die pijnstillers gebruiken, of die pijnstillers nodig hebben.

De cursusinhoud sluit direct aan bij de huidige stand van zaken in de patiëntenzorg en is daarom direct toepasbaar in de praktijk. De cursus is vooral interactief en participatief ingericht. Samen met andere deelnemers en verschillende medische professionals bespreekt u verschillende cases. Elk verhaal zal beginnen en eindigen met een aantal vragen die per stemkastje beantwoord kunnen worden.

(Meerdaagse) Nascholing
295
Deelname
€ 295,-
Kortingstarief (AIOS, PA, VS)
€ 170,-
Tijd09:50 - 17:45
LocatieLeiden (NL) (Toon kaart)

Boerhaave Nascholing is de oudste post-academische onderwijsorganisatie op geneeskundig gebied (PAOG) in Nederland.

Met Boerhaave Nascholing wil het LUMC medici en medisch wetenschappelijk onderzoekers inspireren de nieuwste wetenschappelijke inzichten toe te passen. Ons doel is dat zij steeds de best mogelijke patiëntenzorg leveren. Met deze nascholingsmissie wil het LUMC motiveren, enthousiasmeren en aanzetten tot handelen door een hoge kwaliteit van de nascholing. Die hoge kwaliteit betreft:de inhoud, namelijk actuele thema’s;
de vorm, zoals vooraanstaande sprekers, afwisselend en interactief programma, onderwijskundig maatwerk, e-learning e.d.;
de organisatie en de dienstverlening.
 

Hippocratespad 21
2333 ZD
LEIDEN
Postbus 9600
2300 RC
LEIDEN
071-5268515
Selecteer een bestand aub.