Opleidingen details Scott Haldane Foundation

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Decompressie en hyperbare zuurstof therapie (ID nummer: 390735)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1,2 en 31217-4-2020 t/m 16-4-2021

De cursus staat in het teken van decompressie, decompressie ziekten en hyperbare zuurstof therapie. Zowel als therapie bij duikongevallen als voor andere indicatie gebieden (zoals CO intoxicatie, sudden deafness, post radiatieschade, (diabetische)wondbehandeling. Deze cursus maakt deel uit van het internationale certificeringsprogramma voor de certificering tot Diving Medicine Physician (DMP) en is opgezet om te voldoen aan eisen en richtlijnen van het European Diving Technical Committee (EDTC) / European Committee for Hyperbaric Medicine (ECHM).

De laatste jaren is er veel onderzoek gedaan naar het ontstaan van decompressieziekten. Hierdoor zijn er nieuwe inzichten en theorieën ontstaan. In deze cursus wordt door internationaal vooraanstaande docenten ingegaan op de theorievorming rondom het ontstaan van decompressiebellen, de gevolgen van decompressie, het voorkomen van schadelijke werking van decompressiebellen en de betekenis hiervan voor de duiker en de caissonwerker .

Achtereenvolgens zullen aan de orde komen, decompressiemodellen, decompressie tabellen, decompressieziekten en de klinische manifestatie, met speciale aandacht voor binnenoor decompressieproblemen, predisponerende factoren, preventie en behandeling. Een tweede onderwerp dat nauw gerelateerd is aan (de gevolgen van)Decompressie is de hyperbare zuurstoftherapie.

 

Hyperbare zuurstoftherapie oftewel HyperBaric Oxygen therapy (HBOt) heeft zich binnen de reguliere geneeskunde nog steeds geen volwaardige plaats verworven. Komt dit door onwetendheid, onbekendheid of onnozelheid? In deze cursus proberen we een antwoord op deze vraag te geven. Naast de mechanismen die bij de toediening van zuurstof onder overdruk een rol spelen wordt er specifiek ingezoomd op HBOt binnen de KNO, maar ook andere indicatiegebieden komen aan de orde. Tevens worden de laatste ontwikkelingen op het gebied van HBOt besproken.

 

Leerdoelen:

Decompressie: kennis opdoen/verdiepen omtrent decompressie ziekten: het ontstaan, voorkomen en behandelen daarvan en in staat zijn duikers, begeleiders en andere betrokkenen te adviseren over de veiligheid in relatie tot decompressieproblemen.

Het op de hoogte zijn van de nieuwste inzichten mbt decompressie modellen.

Hyperbare zuurstoftherapie: De cursist moet kennis hebben over de indicatiegebieden voor hyperbare zuurstoftherapie en de werking van de diverse hyperbare behandelingen.

 

 

 

(Meerdaagse) Nascholing
Bestand 
Course Schedule.pdf12 KB
795
Bedrag inschrijfgeld is inclusief koffie thee en lunch, exclusief hotelovernachting
LocatieBrussel (BE) (Toon kaart)
Bijeenkomsten
 Algemene scholing cluster 1,2 en 3DatumTijd
Geschiedenis, modellen, fysica en patholfysiologie van Decompressieziekte (DCZ) 316-10-202009:00 - 13:15
Vormen van DCZ, Preventie, DCZ bij verschillende gasmengsels, duikprofielen en extreme recreatieve duiken in relatie tot DCZ. 316-10-202014:00 - 18:30
Behandeling DCZ, recompressietabellen, Inleiding HyperBaric Oxygen Therapy (HBOT) 317-10-202008:30 - 12:45
HBOT in andere indicatiegebieden dan DCZ, HBOT protocollen wereldwijd, HBOT personeel, veiligheid, effectiviteit en ongewenste effecten 317-10-202013:30 - 18:00

De Scott Haldane Foundation is een Europees gecertificeerd opleidingsinstituut dat  25 jaar wereldwijd opleidingen verzorgt op het gebied van duik- en hyperbare geneeskunde.  Inmiddels zijn er meer dan 40 verschillende cursussen ontwikkeld die bij elkaar ruim 250 keer gegeven zijn aan 2200+ arts-cursisten.

De opleidingen voldoen aan de eisen opgesteld door het  European Committee for Hyperbaric Medicine (ECHM) en de European Diving Technical Committee (EDTC) voor de certificering tot Medical Examiner of Divers (ECHM level 1) en tot Diving Medicine Physician (ECHM level 2d).

Informatie over de Scott Haldane cursussen kunt u vinden op www.scotthaldane.org of opvragen via info@scotthaldane.org

 

Rading 2
1231 KA
Loosdrecht
035-5822560
Selecteer een bestand aub.