Opleidingen details Stichting Medische Contactdagen Breda e.o.
Toekomst Vitamines - Stiching Medische Contactdagen Breda e.o. (ID nummer: 390730)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1 en 21331-3-2020 t/m 30-3-2021
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Vergroten van (direct toepasbare) beroepsbrede kennis bij huisartsen en medisch specialisten in Breda e.o. over de volgende onderwerpen:

1.a Vitamine H: Dokter en Geluk. Kennisvergroting en veel praktische oefeningen m.b.t. welbevinden, engagement, bevlogenheid en burn-out preventie voor artsen zelf!

1.b Dit onderwerp komt nog een tweede maal terug in het programma, nu met het specifiek doel: het formuleren èn beter doen beklijven van take-home messages voor alle nascholingsdeelnemers, speciaal gerelateerd aan bovengenoemd thema.

2. Vitamine I: Vooruitgang en dilemma's in de Immunotherapie.   Internist-oncologen en huisartsen bespreken gezamenlijk de medische en zorg-aspecten van immutoherapie in de oncologie - mn voor de transmurale patiënten cq de patiënten die terugkeren naar de thuissituatie.

3. Vitamine P: De penis als antenne van je gezondheid. Huisartsen en androloog-urologen bespreken gezamenlijk de verscheidene oorzaken en behandelingen voor erectiele dysfunctie en mannelijke infertiliteit; m.n. ook i.h.k.v. signaalfunctie t.a.v. andere gezondheidsproblemen.

4. Vitamine O: Help! Mijn AIOS is een millennial. Huisartsen en medisch specialisten bespreken gezamenlijk hoe groepseigenschappen van de huidige generatie AIOS en HAIOs geduid kan worden in het kader van het zgn. "Generatie-denken". Zij bieden vervolgens handvatten hoe omgegaan kan worden door opleiders uit andere generaties, met de specifieke positieve en negatieve generatie-eigenschappen van de millennials, de groep artsen worden die op dit moment worden opgeleid, in relatie tot vergelijkbare generatie-eigenschappen van de huidige generaties opleiders

5. Vitamine G: Goed gepland, grijs geluk. Klinisch geriaters en huisartsen bespreken gezamenlijk het zorg- concept Advanced Care Planning; zodat de laatste levensfase met de juiste (mate van) medische zorg, zoals die gewenst is door de oudere zelf, geleverd zal worden wanneer dat nodig is.

6. Vitamine Q: Vitamines: Meer is altijd beter ..... toch? Klinisch Chemici bespreken van een aantal vitamines dmv een Quiz-vorm, de zin en onzin van vitamine-bepalingen, deficiënties, supplementen, en (intoxicatie-)risico's daarbij.  

 

(Meerdaagse) Nascholing
Bestand  
Officiele Uitnodiging SMCD Valencia 2020.pdf30-1-2020 22:336635 KB
 
1250
Inschrijfgeld is kostendekkend tbv reis van Breda (met tussenstop in Amsterdam) via Schiphol met vliegticket naar Valencia, verblijf in hotel Barcelo (3 nachten) en catering gedurende 4 dagen alsmede terugvlucht van Valencia naar Schiphol.
Onkosten cq fee voor sprekers wordt niet vergoed, m.u.v. de heer Patrick van Hees
Tijd8:00 - 20:00
LocatieValència (ES) (Toon kaart)

Tijd8:00 - 20:00
LocatieValència (ES) (Toon kaart)

  1. Stichting Medische Contactdagen Breda eo stimuleert en verzorgt de contacten tussen huisartsen en specialisten in de regio Breda eo.
  2. Elke twee jaar organiseert de stichting een meerdaagse cursus van en voor huisartsen en specialisten.

 

 

p/a Amphia Ziekenhuis Breda Molengracht 21
4818CK
Breda
Molengracht 21 Breda
4818CK
Breda
0654286756