Opleidingen details KNMG district Groningen-Drenthe

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Seminar Arts en Organisatie; "Te duur of tekorten, Geneesmiddelencrisis in Nederland?" (ID nummer: 390657)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1,2 en 3323-9-2020 t/m 22-9-2021

Bezuinigingen, stijgende zorgkosten en toenemende marktwerking zijn enkele voorbeelden van het continu veranderende zorglandschap. De Nederlandse gezondheidszorg en medici zullen de komende jaren te maken krijgen met financiële discussies en vragen over herstructurering. Het wordt daarom hoog tijd dat medici gaan meedenken op beleidsmatig niveau en op de hoogte zijn van de spelregels in de zorg. Het is om die reden dat een aantal jaar geleden een aantal masterstudenten Geneeskunde en Business Administration aan de Rijksuniversiteit Groningen het initiatief hebben genomen om rondom dit thema kennisbijeenkomsten te organiseren.

Dit jaar ligt bij het seminar de focus op de medicijnmarkt en de invloed hiervan op het dagelijks leven van de zorgverlener en de patiënt. Hoe werkt de medicijnmarkt? Wie bepaalt er welke medicijnen wel en niet vergoed worden? En hoe ontstaan tekorten?

Vanuit verschillende invalshoeken - de farmaceut, de overheid, de verzekeraar en de apotheek - wordt het thema belicht en de discussie aangewakkerd. Doel is om de deelnemers inzicht te geven in de werking van de complexe medicijnmarkt en de verschillende mechanismen die een rol spelen in medicijntekorten en -prijzen.  

(Meerdaags) Congres
80
Er worden verschillende tarieven gehanteerd voor specialisten, AIOS/ANIOS, coassistenten en niet knmg-leden in de range van 15 tot 80 euro (Afhankelijk van het soort ticket.)
Tijd17:00 - 21:30
LocatieGroningen (NL) (Toon kaart)

Het district Groningen-Drenthe van de KNMG verzorgt met enige regelmaat bijeeenkomsten en thema-avonden waarvoor accreditatie wordt aangevraagd. Het betreft meestal een multidisciplinaire bijeenkomst waarvoor een analoge accreditatie aanvraag zal worden ingezonden.

 

Namens het bestuur van KNMG District Gr-Dr,

Met vriendelijke groeten,

 

Marijn Schilder, Sterre van der Ziel en Myrthe Zwierstra

Secretariaat

Nieuwe Kerkhof 5B
9712 PT
Groningen
06-13733121
Selecteer een bestand aub.