Opleidingen details EFT netwerk Nederland

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Verdiepingstraining EFT - Core Skills Advanced training (ID nummer: 390538)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
K&J/OG herregistratie5629-3-2020 t/m 28-3-2021
K&J/OG opleiding - behandeling 1429-3-2020 t/m 28-3-2021
K&J/OG opleiding - diagnostiek1429-3-2020 t/m 28-3-2021

Achtdaagse Vervolgtraining Emotionally Focused Therapy
Wanneer: 4x2 dagen verspreid op de donderdag en vrijdag

Trainer:
Berry Aarnoudse, psychotherapeut, opleider & supervisor NVRG; Internationaal erkend EFT-trainer en supervisor

Plaats: Praktijk voor individuele psychotherapie, relatie en gezinstherapie. 
Kerkhovensestraat 19 in Oisterwijk
 

Verplichte literatuur:
Veilig Verbinden’, dr. Sue Johnson (304 pag)

Aantal uren aanwezigheid.: 8 x 7 = 56 uur.

In de achtdaagse vervolgtraining Emotionally Focused Therapy worden de interventies, stappen en fases van de therapie in detail  doorlopen.
Het is een verdiepende cursus die gevolgd kan worden nadat een vierdaagse basistraining (externship) gegeven door een ICEEFT erkende trainer, met goed gevolg is afgesloten. Verwacht wordt dat iedere deelnemer eigen therapiemateriaal mee brengt en dat in de groep laat zien.

Het programma ziet er als volgt uit:

Iedere dag komt een stap in het EFT proces aan bod. Er wordt opnieuw een theoretisch overzicht gegeven en de stappen worden in het geheel van het EFT model geplaatst.
Er worden demonstraties gegeven van de relevante interventies door middel van videomateriaal, rollenspel en live sessies.
Het onderwerp van de dag wordt geillustreerd aan de hand van casusmateriaal.
Aan de hand van dit casusmateriaal kan er geoefend worden met de therapeutische interventies.
Van iedere deelnemer wordt verwacht dat hij/zij een presentatie geeft van zijn casus. Van de casus zal een beschrijving gemaakt worden en een stuk van het gesprek zal getoond worden aan de groep, zodat supervisie gegeven kan worden over het werk. Per dag zullen 2 deelnemers aan de beurt komen voor presentatie van eigen materiaal.

EFT is een benadering vanuit 3 onderdelen, de systemische, hechtingstheorie en de experientiele benadering. Aan de cursus ligt ook een duidelijke Cliëntgerichte basis ten grondslag in houdingsaspecten van de therapeut en in de visie van de ontwikkelingsgerichtheid van een persoon. Echtheid, onvoorwaardelijke acceptatie en empathie zijn daarbij belangrijke factoren.  De experientiele technieken komen hierin nadrukkelijk aan de orde. Het betreft focussing en verdieping van het gevoel.  Het grootste deel van deze verdiepingscursus richt zich op het adeqaat toepassen van deze technieken in de context van relatie- en gezinsproblematiek.
 

Doel van de training is dat therapeuten zelfstandig kunnen werken met EFT interventies en hun vaardigheden verder zullen uitbouwen.
 

academici en HBO-ers
Cursus
 Verdiepend
8
16
ja
€ 1925,00 per 8 dagen training
56
Toetsing
Acamemici en HBO
Hoofdniveau
Herregistratie KJ/OG
Registratie KJ/OG
Tijd9:00 - 17:00
LocatieOisterwijk (NL) (Toon kaart)

Tijd9:00 - 17:00
LocatieOisterwijk (NL) (Toon kaart)

Psyraad bestaat uit een aantal regionale netwerken van vrijgevestigde hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Wij bestrijken nu de regio´s Oss-Maasland, Rosmalen-Den Bosch en Oisterwijk.
Psyraad biedt geïntegreerde GGZ door hooggekwalificeerde hulpverleners. Door de intensieve samenwerking zorgen wij ervoor dat patiënten en cliënten niet tussen hulpverleners verloren raken. Wij zorgen voor onze kwaliteit van werken door aan de laatste richtlijnen te voldoen en volgens de regels van evidence based medicine te werken. Wij toesten onze behandelingen door Routine Outcome Metingen te verzorgen en door elkaar te toetsen op de kwaliteit van onze behandelingen.

p/a Kerkhovensestraat 19
5061 PJ
Oisterwijk
013-5287424
Selecteer een bestand aub.