Opleidingen details Beugeling Interim Partner

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Meesterklas 2.0 De Wet Verplichte GGZ en de Geneesheer Directeur (ID nummer: 390475)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Nascholing psychiatrie1212-11-2020 t/m 11-11-2021

De functie geneesheer-directeur (GD) staat voor een ingrijpende transformatie, die geluxeerd wordt door de komst van de Wet Verplichte GGZ die in 2016 is aangenomen (en deels door de Wet Forensische zorg). De Wvggz is voor de GGZ de opvolger van de wet Bopz. De meesterklas2.0 heeft als doel om de geneesheer-directeur optimaal voor te bereiden op de transformatie van zijn/haar functie. Dat betekent dat de cursus in zal gaan op de Wvggz waar en voor zover die de rol van de geneesheer-directeur bepaalt. Deelnemers aan de meesterklas2.0 (zo genoemd omdat veel geneesheer-directeuren de algemene meesterklas hebben gevolgd en 2.0 aangeeft dat het een applicatie betreft) zullen dus kennis nemen van het wetsvoorstel en de memorie van toelichting van Wet VGGZ en op specifieke onderdelen van andere wetten zoals de wet Forensische Zorg en de wet Zorg en Dwang, waar deze voor de functie van GD van belang zijn. Naast ‘frontale’ toelichting zullen de deelnemers oefenen in het (competent) omgaan met hun nieuwe formele, inhoudelijke en logistieke rol. Ook zullen zij reflecteren op de aspecten van governance en samenwerking met andere partijen, inclusief hun Raden van Bestuur. Leerdoelen zijn: 1) kennis van de Wvggz en in het bijzonder artikelen betreffende de functie van de GD, 2) bekendheid met de nieuwe rol van de geneesheer-directeur in de Wvggz, 3) geoefend zijn in het omgaan met de logistieke en inhoudelijke besluitvorming conform de Wvggz en de rol van andere partijen daarbij, 4) reflecteren over verdere standaardisering van de functie geneesheer-directeur2.0.
 

(Meerdaagse) Nascholing
1590
1.590,-,- is excl. BTW; incl Hotel, diner, ontbijt, lunches, voorbereidingskosten en cursusmaterialen (incl. BTW € 1.923,907)
Hoofdniveau
Beleidspsychiatrie
Psychiatrie en Recht
Tijd09:00 - 17:30
LocatieHoog Soeren (NL) (Toon kaart)

Beugeling Interim Partner is een organisatieadvies bureau dat professionals en managers coacht in onderwerpen als conflict hantering, leiderschap, innovatie en stategieontwikkeling. Voor de ontwikkeling en uitvoering van deze meesterklas werkt Beugeling samen in een professioneel netwerk van hoog gekwalificeerde functionarissen uit de GGZ en gezondheidsjuristen.

 

Hoog Soeren 78
7346 AE
Hoog Soeren
31-(0)55-5191919
Selecteer een bestand aub.