Opleidingen details Radboudumc Health Academy
Acute Pediatric Burn Course (ID nummer: 390361)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 27 
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

De cursus is voor iedereen in het Radboudumc die te maken heeft of krijgt met de acute behandeling van kinderen met brandwonden. Kinderen zijn geen kleine volwassenen! Voor de acute opvang voor kinderen met ernstige brandwonden is specifieke kennis nodig om de juiste maatregelen te kunnen nemen. Bijvoorbeeld de afwegingen om wel of niet te intuberen kunnen bij kinderen anders liggen dan bij volwassenen. Zo ook het resuscitatie schema behoeft bij kinderen enige nuances. Hoewel het gelukkig niet om hele grote aantallen patiënten per jaar gaat, kunnen de gevolgen voor jonge IC-behoeftige brandwondenslachtoffers zeer groot zijn.  Vaak is er sprake van een geïsoleerd brandwondenletsel zoals bij een heetwater verbranding, maar er kan wel degelijk ook sprake zijn van een multitrauma, vandaar de aandacht naar specifieke kindertraumaopvang. Brandwonden kunnen zowel functionele, psychosociale als cosmetische gevolgen hebben. Een adequate eerste opvang speelt hierin een hele grote rol. Begeleiding van het kind en zijn gezin is heel belangrijk. Een specifieke setting, een kindvriendelijke omgeving in een kinderziekenhuis draagt bij tot het welbevinden van het kind en zijn familie.

leerdoelen: Primaire behandeling kinderbrandwonden, eerste opvang van kinderen met ernstige brandwonden, vocht en elektrolyten problemen bij kinderen met grote percentages brandwonden, IV toegang, Beoordeling brandwonden, de diepte en het oppervlak, indicatie escharotomie, Inhalatieletsel, Kindermishandeling, Chemische brandwonden. Na afloop van deze training weten de cursisten hoe te handelen bij bovengenoemde doelen.

(Meerdaagse) Nascholing
Bestand  
190205 programma voor website.pdf28-1-2020 12:05322 KB
305
305,- medisch specialisten, 155,- AIOS, verpleegkundigen gratis, 385,- voor externe deelnemers
Tijd9:00 - 17:00
LocatieNijmegen (NL) (Toon kaart)

Tijd9:00 - 17:00
LocatieNijmegen (NL) (Toon kaart)

Tijd9:00 - 17:00
LocatieNijmegen (NL) (Toon kaart)

Tijd9:00 - 17:00
LocatieNijmegen (NL) (Toon kaart)

De Radboudumc Health Academy verzorgt bij- en nascholing voor alle medische en zorgprofessionals binnen en buiten het Radboudumc.

Gerard van Swietenlaan 2 (route 51)
6525 GB
Nijmegen
Postbus 9101 (huispost 51)
6500 HB
NIJMEGEN
+31611346753