Opleidingen details ACREHAB/UGent
IPVK IC_KNO20 Het Klinisch Neurologisch Onderzoek (KNO)- Els De Corte en Wim De Wilde-UITGESTELD (ID nummer: 389866)
 (0) 

Beoordeling per persoon

Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Pro-Q-Kine - Algemeen kinesitherapeutisch1219-5-2020 t/m 31-12-2020
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Cursusdatum: dinsdag 19/05/2020

Onze cursussen gaan standaard door van 9u tot 17u, tenzij anders vermeld.

Koffiepauzes, broodjesmaaltijd en cursusmateriaal zijn inbegrepen.

Betalen via kmo-portefeuille: 30% korting. IPVK - DV.103194

Accreditatie: aangevraagd bij Pro-Q-Kine

Locatie: IGENT Toren -Technologiepark-Zwijnaarde 15, 9052 Gent , Vergaderzaal 1.1 Hermann von Helmholtz

 

Inhoud:


Het opstellen van een doelgericht oefenprogramma bij personen met een neurologische aandoening vormt vaak een oefening in klinisch redeneren. Omwille van de complexiteit van het neurologische systeem is een gestructureerd onderzoek van de verschillende deelaspecten noodzakelijk.
Het klinisch neurologisch onderzoek (KNO) is een evaluatiemethode die neurologen gebruiken om de neurologische systemen stap voor stap te screenen, het letsel te lokaliseren en de diagnose vast te stellen. De eerste bevindingen uit het specialistisch KNO worden meestal aangevuld met resultaten uit medische beeldvorming en technische onderzoeken. De pijlers van het KNO bestaan dan ook uit :           1. een doelgerichte anamnese, 2. een systematisch onderzoek van het zenuwstelsel aan de hand van klinische testen en 3. aanvullend technisch onderzoek.
Ook voor de kinesitherapeut biedt een doorgedreven inzicht in het KNO een meerwaarde, onder meer in het  herkennen, onderzoeken en  interpreteren van neurologische symptomen en de invloed ervan op het functioneren van de patiënt. Vanuit de stoornissen (motorische, sensorische, cognitieve, …) kan de functionaliteit (gang, evenwicht, …) van de patiënt beter geïnterpreteerd worden. Het activiteitenniveau kan indien nodig nog verder onderzocht worden aan de hand van specifieke testbatterijen, dit alles met het oog op het opstellen van behandeldoelen en een efficiënt behandelplan. De eigen informatie uit het kinesitherapeutisch KNO wordt best aangevuld met informatie verzameld door het multidisciplinaire team.
In deze cursus wordt het KNO vanuit een kinesitherapeutische invalshoek opgefrist, zowel op vlak van inzicht als op vlak van vaardigheden. Ook de toepassing ervan bij enkele casussen draagt bij tot het verdiepen van de competenties in het klinisch onderzoeken en interpreteren van neurologische symptomen.

 

Docenten:

Els De Corte is kinesitherapeut en werkt als praktijkassistent aan de vakgroep Revalidatiewetenschappen. Zij geeft voornamelijk les in praktijklessen binnen neurologische revalidatie waaronder revalidatie na CVA en bij vestibulaire stoornissen. Daarnaast is ze werkzaam als kinesitherapeut in het AZ Jan Palfijn (Gent), op een revalidatiedienst Neurologie en een ambulante dienst voor vestibulaire revalidatie.

 

Els De Corte en Wim De Wilde
6
230
 
 
Tijd09:00 - 17:00
LocatieGent (BE) (Toon kaart)

 ACREHAB/UGent
 (4775) 

Bijblijven in je vakgebied of zorgdiscipline: de meest recente kennis opdoen daar waar ze ontstaat ... in het kloppend academisch hart van de UZ Gent Campus !

Vanuit de UGent-visie op 'Levenslang Leren' biedt ACREHAB / Academy for Rehabilitation Sciences kwalitatief hoogstaande navormingsactiviteiten voor zorgprofessionals binnen de kinesitherapie, fysische geneeskunde, ergotherapie, logopedie en audiologie. Onze academische missie indachtig, wordt gewerkt vanuit een multidisciplinaire benadering waarbij Evidence Based Practice centraal staat. 'In house' expertise aangevuld met complementaire kennis van externe docenten uit binnen- en buitenland. 

ACREHAB behoort tot The GHALL - Ghent Health Academy for Lifelong Learning 

Secretariaat ACREHAB Gent Vakgroep REVA / UGent Campus UZGent 2B3 Corneel Heymanslaan 10, 9000 Gent BTW nummer BE 248.015.142
9000
Gent
09 332 22 69