Opleidingen details IPVK Gent

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

IPVK IC_TMR20 The mindfulness revolution!? Zin en onzin van mindfulness in de praktijk-Björn Prins (ID nummer: 389864)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch125-5-2020 t/m 31-12-2020

Cursusdatum: dinsdag 06/10/2020

Onze cursussen gaan standaard door van 9u tot 17u, tenzij anders vermeld.

Koffiepauzes, broodjesmaaltijd en cursusmateriaal zijn inbegrepen.

Betalen via kmo-portefeuille: 30% korting. IPVK - DV.O103194

Accreditatie: aangevraagd bij Pro-Q-Kine

Locatie:Campus Ardoyen, IGENT Toren -Technologiepark-Zwijnaarde 15, 9052 Gent , Vergaderzaal 1.1 Hermann von Helmholtz

 

Inhoud:

De enorme populariteit van de mindfulness based interventions is afgelopen jaren onmiskenbaar. Zowel vanuit de (klinische) praktijk waar het toegepast wordt voor patiënten met chronische pijn, fybromialgie, depressie, angst, burnout … als in de wetenschappelijke community (>30.000 hits op science direct) is er sprake van een zogenaamde mindfulness revolution.
 
Tijdens deze dag maak je kennis met de mind-body medicine benadering. We bespreken de oorsprong, de techniek en het werkingsmechanisme. We onderzoeken voor welke patiënten deze techniek toepasbaar is en wanneer we beter inzetten op een ander spoor. We staan stil op welke wijze je zelf zaken kan initiëren of waar het beter is om door te verwijzen naar ander hulpverleners. Tenslotte bekijken we ook de wijze waarop je de technieken zelf kan toepassen om waarde(n)vol in het leven te staan en je eigen stress de baas te blijven. Om dit te bereiken en te ervaren komt tijdens deze dag een ruim deel beoefening van mindfulness based stress reduction aan bod (zitmeditatie, wandelmeditatie, mindful of the body, … ). De verhouding theorie – praktijk voor deze dag is 50%-50%.
 
 
Docent:

Björn Prins

  Björn Prins is master in de klinische psychologie, coach en psychotherapeut. Hij is 20 jaar geleden in contact   gekomen met mindfulness based stress reduction (MBSR – Jon Kabat-Zinn). Hij was verwonderd van de impact van deze eenvoudige doch krachtige boeddhistische meditatietechniek. Zowel in zijn eigen leven als in het doorgeven van de techniek aan patiënten (borstkanker, chronische pijn, M.S., ….) en cliënten (stress, burnout) kan hij getuigen van de impact van de mentale dimensie in de gezondheidszorg. Hij wou de unieke kracht van dit mentale spoor helpen doortrekken en richtte daartoe ITAM op, een organisatie met ondertussen 32 medewerkers. Samen met zijn team traint hij op een proactieve en preventieve manier de mentale veerkracht bij patiënten, clinici, medewerkers en leidinggevenden.

Björn vindt het essentieel om aan zijn werk een wetenschappelijk onderbouw te geven. Daarom is Björn als doctoraatsonderzoeker verbonden aan de Universiteit Gent – vakgroep experimenteel klinische psychologie waar hij het werkingsmechanisme van Mindfulness onderzoekt. Daarnaast is hij ook curriculum voorzitter van het postgraduaat The Human Centered Organisation aan de Gentse

Björn Prins
6
230
 
 
Tijd09:00 - 17:00
LocatieGent (BE) (Toon kaart)

Instituut voor permanente vorming Kinesitherapie Gent organiseerd bijscholingsprogramma's voor kinesisten. Waaronder Kine-clubs, intensieve cursussen seminiaries voor stagementoren en congressen.

Secretariaat IPVK Gent Vakgroep REVAKI / UGent Campus Heymans 2B3 De Pintelaan 185 9000 Gent BTW nummer BE 248.015.142
9000
Gent
09/332/22/69
Selecteer een bestand aub.