Opleidingen details StudieArena Zorg & Wonen

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Training Zingeving en werken vanuit levensverhalen (ID nummer: 389844)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Beroepsspecifieke bij- en nascholing vooraf geaccrediteerd618-3-2020 t/m 17-3-2021

Ondersteunen bij verlies en veerkracht bij dementie

Als er sprake is van dementie, dan is het van groot belang in gesprek te gaan over het levensverhaal van je cliënt en te achterhalen wat de wensen en behoeften zijn voor het leven dat nog voor iemand ligt. Wat was en is nu in het leven van de cliënt belangrijk? Hoe kom je daarachter en hoe kan je daarbij aansluiten in je dagelijkse werk?

Daarnaast is het belangrijk om de naasten van mensen met dementie te ondersteunen. Hoe betrek je hen bij de zorg en help je hen bij het zoeken naar een nieuwe plek in het leven van hun dierbare in het verpleeghuis? 

Tijdens de training Zingeving en werken vanuit levensverhalen van StudieArena leer je gespreksvaardigheden en krijg je handvatten hoe je het leven van mensen dementie en hun naasten zo persoonsgericht mogelijk kunt ondersteunen en een bijdragen kunt leveren aan het leefplezier van de cliënten het welzijn van alle betrokkenen.

Inhoud

In de training komen onder meer de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Hoe kan je het levensverhaal achterhalen van de cliënt en in je dagelijkse werk aansluiten bij wat voor de cliënt belangrijk was en in zijn verdere leven nog is?
  • Hoe ondersteun en betrek je de naasten in de zorg en het leven van de cliënt?
  • Bewustwording van je eigen visie en open staan (zonder oordeel) voor de visies van anderen.
  • Technieken om een gesprek op gang te brengen en verder te verdiepen.

Resultaat
Na het volgen van de training ben je in staat te achterhalen wie je cliënt is en wat belangrijk voor hem is. Je kunt vroegtijdig de waarden, wensen, behoeften en verwachtingen over de toekomst met zowel de cliënt als zijn naaste(n) verkennen en bespreken, vastleggen, evalueren en bijstellen.

Deze eendaagse training is voor zorgprofessionals die zich inzetten voor mensen met dementie. De training is voor nieuwsgierige mensen die graag verder gaan in hun zorgrelatie en willen ontdekken hoe zij het welzijn van cliƫnten kunnen verbeteren.
6
Nee
0
250
(excl. btw) per persoon incl. lunch, koffie/thee en inhoudelijke achtergrondinformatie.
Hoofdniveau
Danstherapie
Muziektherapie
Psychomotorische therapie (PMT)
Beeldende therapie
Tijd9:30 - 16:30
LocatieSoest (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
LocatieSoest (NL) (Toon kaart)

StudieArena is een organisatie- en adviesbureau dat in eigen beheer bijeenkomsten (congressen, studiedagen, seminars en netwerk-bijeenkomsten) organiseert met als doel de overdracht van kennis, ervaringen, vaardigheden en methodiek tussen professionals, managers en beleidsmakers die werkzaam zijn binnen de werkvelden Zorg & Welzijn.

Beek en Daalselaan 3
3761 ZH
Soest
Postbus 3289
3760 DG
Soest
035-5394005
Selecteer een bestand aub.