Opleidingen details StudieArena Zorg & Wonen

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Training Bejegening en contact door aanraking (ID nummer: 389828)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Beroepsspecifieke bij- en nascholing vooraf geaccrediteerd68-6-2020 t/m 7-6-2021

WelZijn verhogen door de inzet van Haptonomie en Shantala

Als spreken lastig wordt, is de taal van het lichaam des te belangrijker. Door een ander op een respectvolle manier aan te raken kan je het gevoel ‘je bent goed zoals je bent’ overbrengen. Hierdoor kan er een waardevol contact ontstaan. Het effect is dat cliënten meer zullen meewerken in plaats van tegenwerken en dat er minder conflictsituaties zijn.

In de training Bejegening en contact door aanraking van StudieArena leer je aan de hand van de basisprincipes van Haptonomie en Shantala hoe je de cliënt op een respectvolle manier kan benaderen. Op zo’n manier dat de ander zich geaccepteerd en veilig voelt.

Inhoud
Zowel Shantala Speciale Zorg als Haptonomie bieden je de mogelijkheid respectvol met je bewoners in contact te komen, door middel van gestructureerde aanraking. Er wordt niet alleen aangeraakt maar bovenal contact gemaakt, waardoor de ander zich gezien voelt. Zonder dat het extra tijd hoeft te kosten.

In de training komen onder meer de volgende vragen aan de orde:

  • Welke invloed heeft jouw lichaamshouding en manier van werken op de levenskwaliteit van jouw cliënt?
  • Versta en begrijp je de ander zijn lichaamstaal?
  • Hoe kan je Shantala en Haptonomie toepassen tijdens de dagelijkse zorghandelingen, zoals wassen, afdrogen, aan- en uitkleden, eten geven, maar ook als interventie op zich?
  • Hoe kan je Shantala toepassen als ontspannings- of verwenmoment?

Resultaat
Aan het eind van deze training ben je in staat bewust gebruik te maken van lichamelijke aanraking als middel voor contact. Je weet wanneer je de basisprincipes van Haptonomie en Shantala kan toepassen en hebt handvatten om deze in de praktijk toe te passen.

Deze eendaagse training is voor zorgprofessionals die zich inzetten voor mensen met dementie en/of een verstandelijke beperking. De training is voor nieuwsgierige mensen die graag verder gaan in hun zorgrelatie en willen ontdekken hoe zij het wel-zijn van cliƫnten kunnen verbeteren.
6
Nee
0
250
(excl. btw) per persoon incl. lunch, koffie/thee en inhoudelijke achtergrondinformatie.
Hoofdniveau
Danstherapie
Muziektherapie
Psychomotorische therapie (PMT)
Beeldende therapie
Tijd9:30 - 16:30
LocatieSoest (NL) (Toon kaart)

StudieArena Zorg & Wonen is een organisatie- en adviesbureau dat in eigen beheer bijeenkomsten (congressen, studiedagen, seminars en netwerk-bijeenkomsten) organiseert met als doel de overdracht van kennis, ervaringen, vaardigheden en methodiek tussen professionals, managers en beleidsmakers die werkzaam zijn binnen de werkvelden Zorg & Wonen.

Oostergracht 13-15
3763 LX
Soest
Postbus 3289
3760 DG
Soest
035-5394005
Selecteer een bestand aub.