Opleidingen details StudieArena Zorg & Wonen

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Training Samen koken en lekker eten in de zorg (ID nummer: 389826)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Beroepsspecifieke bij- en nascholing vooraf geaccrediteerd65-2-2020 t/m 4-2-2021

Eten en drinken als waardevolle activiteit

'Lekker, vers eten en samen koken toegankelijk maken voor mensen die permanent in instellingen wonen.' Dit is de missie van Lisette Bossert, culinair coach en voormalig chef-kok. Voor veel cliënten zijn de momenten waarop iets gegeten of gedronken wordt het hoogtepunt van de dag, een moment om naar uit te kijken. Hoe kunnen deze waardevolle eet- en drinkmomenten optimaal worden benut? Wat kan lekker en vers gemaakt eten in een huiselijke sfeer toevoegen aan de kwaliteit van leven van cliënten?

Speciaal voor StudieArena verzorgt Lisette de training Samen koken en lekker eten in de zorg. Of je het nu hebt over samen met cliënten aardappelen schillen om de motoriek op orde te houden of smaakvolle appelmoes maken, eten en drinken is zoveel meer dan een optelsom van voedingsstoffen. Tijdens deze training leer je diverse manieren waarop je met eten en drinken aan de slag kunt tijdens je dagelijkse werkzaamheden.

Inhoud
In deze training ontdek je hoe je met kleine inspanningen de geur- en smaakbeleving van een maaltijd kunt verbeteren, smaak herinneringen kunt inzetten en hoe je een eetmoment zo aangenaam mogelijk kunt laten zijn. En passant leert chef-kok Lisette je ook nog de kneepjes van haar vak. Na deze training ga je vol nieuwe kennis en inspiratie naar huis.

De volgende onderwerpen aan de orde:

  • Hoe kun je eten en drinken inzetten als middel om je cliënten te activeren en in hun kracht te zetten?
  • Hoe prikkel je met kleine inspanningen de zintuigen en kun je de geur- en smaakbeleving van een maaltijd verbeteren?
  • Hoe kun je fingerfood aanbieden en waarom zou je dat eigenlijk doen?
  • Wat zijn smaak herinneringen en hoe kunnen ze je helpen om het menu nog beter af te stemmen op de smaakvoorkeuren van de cliënten?
  • Wat is gastvrijheid en hoe betrek je door middel van eten en drinken de familie bij het dagelijks leven van de cliënten?

Resultaat
Je hebt praktische handvatten gekregen waarmee je met kleine inspanningen de eet- en drinkmomenten ten volle kunt benutten. Je weet nu hoe je eten en drinken als zinvolle bezigheid kunt aanbieden en je bent in staat om dit meteen in de praktijk toe te passen. Daarnaast weet je hoe je eenvoudig een lekkere maaltijd op tafel kunt zetten voor een grote groep.

Deze eendaagse training is voor zorgprofessionals die zich inzetten voor mensen met dementie en/of een verstandelijke beperking. De training is voor nieuwsgierige mensen die graag verder gaan in hun zorgrelatie en willen ontdekken hoe zij het wel-zijn van cliƫnten kunnen verbeteren.
6
Nee
0
250
(excl. btw) per persoon incl. lunch, koffie/thee en inhoudelijke achtergrondinformatie.
Hoofdniveau
Danstherapie
Muziektherapie
Psychomotorische therapie (PMT)
Beeldende therapie
Tijd09:30 - 16:30
LocatieSoest (NL) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 17:00
LocatieSoest (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 16:30
LocatieSoest (NL) (Toon kaart)

StudieArena is een organisatie- en adviesbureau dat in eigen beheer bijeenkomsten (congressen, studiedagen, seminars en netwerk-bijeenkomsten) organiseert met als doel de overdracht van kennis, ervaringen, vaardigheden en methodiek tussen professionals, managers en beleidsmakers die werkzaam zijn binnen de werkvelden Zorg & Welzijn.

Beek en Daalselaan 3
3761 ZH
Soest
Postbus 3289
3760 DG
Soest
035-5394005
Selecteer een bestand aub.