Opleidingen details StudieArena Zorg & Wonen

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Training Dans en kunst van het bewegen (ID nummer: 389808)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Beroepsspecifieke bij- en nascholing vooraf geaccrediteerd616-11-2019 t/m 15-11-2020

Creatief bewegen om mensen fysiek, mentaal en sociaal te versterken.

Van heel dichtbij maakte internationaal balletmeester Andrew Greenwood mee wat dansen kan betekenen voor mensen met een ziekte of beperking. Toen een goede vriend de ziekte van Parkinson kreeg, ontwikkelde Andrew speciaal voor hem persoonlijke dansoefeningen. Hij zag zijn fysieke vooruitgang, maar ontdekte ook dat zijn vriend emotioneel steun haalde uit dansen.

Inmiddels heeft Andrew zijn methodiek verder ontwikkeld en zet hij zich ook in voor mensen met een verstandelijke beperking, MS en dementie.

'De gezondheidszorg heeft dans nodig!'

Dans wordt vaak gezien als frivool - of alleen voor professionele dansers of danstherapeuten. Dat is een gemiste kans want dans kan heel zinvol zijn in de dagelijkse zorg voor kwetsbare mensen.

Dans geeft cliënten niet alleen een hulpmiddel om met hun aandoening om te gaan en alledaagse uitdagingen creatief op te lossen, het vertraagt ook de ontwikkeling van de ziekte! Daarnaast is dans een sociale activiteit. Werkelijk contact maken heeft een positieve invloed op het emotionele welzijn en draagt bij aan de relatie tussen de cliënt en de zorgverlener. Dans is zo een waardevol instrument voor jou als zorgprofessional!

Inhoud
In de training word je op een creatieve manier uitgedaagd. Daarbij wordt gebruik gemaakt van speciale dans-/ beweegoefeningen afgestemd op jouw cliënten.

Hoe kun je dans en samen bewegen inzetten om echt in contact te komen?

Welke beweegoefeningen kun je inzetten om jouw cliënten fysiek, mentaal en sociaal te versterken? En welke muziek kun je daarbij gebruiken?

Tijdens deze training van StudieArena ga je praktisch aan de slag. Andrew maakt je enthousiast om dans en bewegen succesvol in te zetten in de dagelijkse zorg. Het programma van de training sluit aan bij jouw eigen praktijksituaties, zodat je direct met je nieuwe kennis aan de slag kunt.

'Je hoeft niet te kunnen dansen, om dans in te zetten in de zorg.'

Resultaat
Je hebt ontdekt wat de positieve invloed is van dans op het fysieke, mentale en sociale welzijn van jouw cliënt. Je weet hoe je dans kunt inzetten in de dagelijkse praktijk, als bijzonder waardevol instrument voor jou als zorgprofessional! Daarnaast word jij als vanzelf een ambassadeur om ook je collega’s te enthousiasmeren om dansen als methodiek in te zetten binnen jouw zorginstelling.

Deze eendaagse training is voor zorgprofessionals, van (activiteiten)begeleider en verzorgende tot bewegingsagoog en fysiotherapeut, die zich inzetten voor mensen met dementie en/of een verstandelijke beperking. Dat je kunt dansen is geen vereiste!
6
Nee
0
250
(excl. btw) per persoon incl. lunch, koffie/thee en digitale reader met muzieklijsten.
Hoofdniveau
Danstherapie
Muziektherapie
Psychomotorische therapie (PMT)
Beeldende therapie
Tijd09:30 - 17:00
LocatieSoest (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
LocatieSoest (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
LocatieSoest (NL) (Toon kaart)

StudieArena Zorg & Wonen is een organisatie- en adviesbureau dat in eigen beheer bijeenkomsten (congressen, studiedagen, seminars en netwerk-bijeenkomsten) organiseert met als doel de overdracht van kennis, ervaringen, vaardigheden en methodiek tussen professionals, managers en beleidsmakers die werkzaam zijn binnen de werkvelden Zorg & Wonen.

Oostergracht 13-15
3763 LX
Soest
Postbus 3289
3760 DG
Soest
035-5394005
Selecteer een bestand aub.