Opleidingen details Psytrec - Forta Opleidingen

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

EMDR - Basistraining (ID nummer: 389584)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
VGCT- Nascholingscursus - contacturen2615-6-2020 t/m 14-6-2021

De EMDR basiscursus is in principe gericht op het leren toepassen van EMDR bij ongecompliceerde posttraumatische stress-stoornis (zogenaamd type I trauma) en andere ’aan trauma gerelateerde’ angststoornissen. Hoogstens zijdelings kan aandacht worden besteed aan specifieke doelgroepen en/of stoornissen, zoals complexe PTSS. Om deze problematiek te kunnen behandelen wordt de EMDR vervolgtraining noodzakelijk geacht.

Drie of meer fases van het gedragstherapeutisch proces, of
 hulpvraag en behandeldoel
 interventies en evaluatie van het therapeutisch effect daarvan
 wetenschappelijke evidentie
uitsluitend academici
Cursus
 Inleidend
 Verbredend
12
80
 ja
1050
26
toetsing en evaluatie
CRKBO
ISO
Voor deelname geldt als eis dat de deelnemers aan de cursus in de wet BIG zijn geregistreerd als GZ-psycholoog (eventueel in de overgangsregeling of in opleiding), psychotherapeut of psychiater en (enige) ervaring hebben met het behandelen van (aan trauma gerelateerde) angststoornissen. Pas afgestudeerde psychologen, artsen, maatschappelijk werkenden en SPV-en kunnen dus niet aan de cursus deelnemen. Zij zouden overigens wel het eerste dagdeel aanwezig kunnen zijn om in ieder geval informatie over (de werkwijze van) EMDR te kunnen opdoen.
Hoofdniveau
CGt bij-/nascholing
Tijd9:30 - 16:45
LocatieAmersfoort (NL) (Toon kaart)

PSYTREC is een gespecialiseerde GGZ instelling die zich exclusief richt op het behandelen van (complexe) PTSS. PSYTREC kiest ervoor patiënten meerdere dagen aaneensluitend te behandelen. De patiënten overnachten hiertoe op de locatie van PSYTREC.
De behandeling van PTSS bestaat uit een combinatie van wetenschappelijke gefundeerde therapieën voor traumaverwerking, die op elkaar afgestemd zijn. Daarnaast is een intensief bewegings- en sportprogramma een onderdeel van het dagprogramma. Het derde deel van het behandelprogramma bestaat ui Psycho-educatie. Deze drie onderdelen samen vormen de intensive5 en intensive8 PTSS behandelprogramma's van PSYTREC

PSYTREC werkt samen met Forta Opleidingen. Begonnen als opleidingstak van GGZ-instelling de FortaGroep, is Forta Opleidingen inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig opleidingsinstituut waarbij evidence based behandelmethoden centraal staan. Deskundigen ontwikkelen nieuwe (online)cursussen, gericht op specifieke cliëntgroepen. Dit zorgt ervoor dat onze cursisten zich kunnen blijven ontwikkelen en specialiseren. Forta Opleidingen is een CRKBO geregistreerde instelling. Ons kwaliteitssysteem is daarnaast ISO 9001 gecertificeerd.

Zwarteweg 30
3833 AL
Leusden
010 262 0736
Selecteer een bestand aub.