Opleidingen details Boerhaave Nascholing

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Peer Support & Just Culture (ID nummer: 389461)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 2 en 3613-11-2020 t/m 12-11-2021

Er gaat ongetwijfeld wel eens iets mis in uw werk? In de medische sector ligt er een groot taboe op het maken van fouten. Tijdens de cursus Peer Support en Just Culture gaan we hier graag met u over in gesprek. U krijgt tips waardoor u beter met uzelf, uw collega’s en de situatie kunt omgaan als er dingen mislopen.

We willen graag van u weten hoe u denkt en voelt over falen. Wat zijn uw ervaringen en hoe wordt er met fouten omgegaan op uw afdeling? Vaak bestaat het beeld dat een falende arts gelijkstaat aan een slechte dokter. Het eerste doel van de cursus is om dit beeld te doorbreken. Het is juist belangrijk om niet veroordelend, maar onderzoekend in gesprek te gaan over het maken van fouten.

Samen met andere deelnemers bespreekt u de basisprincipes van peer support en just culture*. Collega-sprekers vertellen over hoe deze principes u kunt toepassen in de praktijk. Zo leert u hoe u het beste kan omgaan met uw eigen fouten en met die van anderen.     

(Meerdaagse) Nascholing
275
Tijd09:00 - 17:00
LocatieLeiden (NL) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 17:00
LocatieLeiden (NL) (Toon kaart)

Boerhaave Nascholing is de oudste post-academische onderwijsorganisatie op geneeskundig gebied (PAOG) in Nederland.

Met Boerhaave Nascholing wil het LUMC medici en medisch wetenschappelijk onderzoekers inspireren de nieuwste wetenschappelijke inzichten toe te passen. Ons doel is dat zij steeds de best mogelijke patiëntenzorg leveren. Met deze nascholingsmissie wil het LUMC motiveren, enthousiasmeren en aanzetten tot handelen door een hoge kwaliteit van de nascholing. Die hoge kwaliteit betreft:de inhoud, namelijk actuele thema’s;
de vorm, zoals vooraanstaande sprekers, afwisselend en interactief programma, onderwijskundig maatwerk, e-learning e.d.;
de organisatie en de dienstverlening.
 

Hippocratespad 21
2333 ZD
LEIDEN
Postbus 9600
2300 RC
LEIDEN
071-5268515
Selecteer een bestand aub.